Tema de Usuari Discussió:Josu PV

Manifestació dels agricultors indis de 2020-2021

6
KajenCAT (discussiócontribucions)

Hola i benvingut a la Viquipèdia!

Moltes gràcies per la creació d'aquest article, ja que en feia molta falta aquí i més encara per la seva invisibilitat en els mitjans de comunicació catalanoparlants.

Si necessites qualque ajuda, em pots buscar aquí o al Grup de Joves

Salut!

Josu PV (discussiócontribucions)

Bon dia! Estic molt d'acord, és un assumpte que s'ha tractat molt poc ja no només en l'àmbit catalanoparlant, sinó en general en l'àmbit internacional (el que sol passar amb els esdeveniments fora d'Europa i els Estats Units).

Ja portava la idea de demanar ajuda perque algú li pegara una ullada a la traducció (ja que moltes vegades hi ha errades i coses que no sonen naturals, i u no ho veu per haver sigut qui l'ha traduït) però no estava molt segur de per on demanar-la, crec que he fet un treball decent en la traducció i l'he repassada molt, però segur que si qualsevol altre el mira un poc per damunt trobarà prou coses per arreglar.

De totes formes crec que on més ajuda necessitaré serà per mantindre l'article actualitzat, sobretot donada la mancaça d'informació sobre els fets als mitjans, així que per esta part agraïria moltíssim qualsevol ajuda perquè no es quede estancat.

És el primer article d'actualitat que faig i encara no sé molt bé com seguir hahaha

Moltes gràcies i que tingues un bon dia!

KajenCAT (discussiócontribucions)

Sincerament, el tema ortogràfic no és el meu punt fort i no et podré ajudar gaire. Potser, utilitzant el corrector de Softcatalà puguis corregir la majoria dels errors.

Crec que l'article està molt molt complet i encara que hagués nous fets rellevants, es podria seguir amb facilitat, com a mínim, a curt termini. Si al llarg d'aquests mesos, m'entero d'algú, ho ficaré!

Per cert, també et volia comentar dues coses a millorar perquè també ho tinguis en compte en futurs articles;

  1. Recorda a no tenir por en ficar enllaços interns en vermell tot allò que hauria de tenir articles a la Viquipèdia (de fet, en articles com aquest és habitual que hagin més vermells que blaus perquè a la Viquipèdia hi ha un biaix geogràfic).
  2. No sé si coneixes l'eina «Que hi enllaça» (es troba a la part lateral de l'esquerra de l'article) que et diu en quins altres articles de la Viquipèdia s'enllaça a aquest article. Això és important també perquè ajuda molt a que es pugui trobar l'article no només en altres articles intrisicament relacionats sinó també als buscadors com Google.

Salut!

Josu PV (discussiócontribucions)

L'ortografia és del que menys em preocupa i ja he l'he revisat tot amb softcatalà, però si més gent li pega una llegida potser trobe alguna cosa que no li semble natural i canviar-ho. Sobre els dos punts, et conteste primer al 2.

No se si hi ha molts articles que puguen estar prou relacionats com per a enllaçar-lo, se m'ocorre en un principi el de la vaga que forma part d'aquestes manifestacions, però si, conec l'enia i intentaré fer servir un buscador per buscar més pagines on enllaçar.

Sobre els enllaços en roig, el conflicte que tinc és quins articles cal que el tinguen i es posible que es cree l'article en un futur, entenc que en polítics i partits és lògic, de fet jo mateix en podria crear alguns, pero altres, com en aquest cas podrien ser sindicats, personalitats rellevants en el context d'aquest article pero no en cap altre (com per exemple el cas d'aquest, que en altres idiomes te plantilla de no rellevant o falta verificar admissibilitat, en relació amb els fets recents al capitoli), hi ha alguns que tenen un article en anglès però és molt superficial i no se si seria admés ací. No se quin criteri hi ha al respecte. En definitiva, no m'enrede més, ara en ficaré uns quants i si als altres també fa falta ja m'ho dirás.

Salut!

KajenCAT (discussiócontribucions)

El de la vaga, és perfecte! Una altre cosa que pots fer és enllaçar-lo als efemèrides (data de començament i data de fets rellevants en el cas d'esdeveniments com aquest) i en cas de biografies (si sap, la data de naixement i la de mort si escau). De fet, t'anava a enllaçar-lo al 9 d'agost i al 2020, però no m'havia quedat gaire clar quan realment començava tot.

Que no et tiri enrere si en altres Viquipèdies veus plantilles, ja que això no implica necessàriament res (poden tenir raó o no). Lo més important és saber si és admissible, que bàsicament si hi ha almenys dues fonts fiables que fan referència al X i que no sigui una menció trivial.

Està molt bé Josu, he revisat les primeres seccions i he enllaçat alguns més. L'únic que tinc dubtes són sobre les lleis de si s'hauria d'enllaçar, de moment, he optat que no. També tinc dubtes de com s'hauria de traduir la tercera llei. Amendment significa esmena però no sé si s'hauria dir a la estatunidenca; Esmena de 2020 a la Llei de productes bàsic o sense l'any; Esmena a la Llei de productes bàsic o mantenir el format original; Llei de productes bàsics de 2020 (esmenada) o quelcom similar o potser més catalana i com havies ficat tu; Llei esmenada de productes bàsics de 2020.

P.D: Respecte a la secció que es fa més referència a la frontera, entenc que es refereix a la frontera municipal, oi? Si és el cas, crec que seria millor dir-ne límits o quelcom que no ens faci pensar en fronteres entre països o entre estats indis.

Josu PV (discussiócontribucions)

Ei! Disculpa per haver tardat en respondre, sobre les efemèrides ja hi vaig enllaçar una que es el dia de la vaga general (2x1), segur que hi ha altres dates importants que puc enllaçar, el començament no tinc molt clar quin és però es podria ficar el dia que es van fer les lleis i indicar la conseqüència.

Sobre la tercera llei, entenc que és una esmena a una altra, així que esmena a la Llei de productes bàsics ho veig bé, suposant que ni ha ha cap altra esmena a la mateixa llei. A dir veritat no tinc molts coneixements sobre legislació i no entenc molt bé com funciona ixa part així que ho he traduït de la manera més coherent que he pogut.

Sobre la paraula frontera, estic d'acord amb canviar-ho a límit, i intentar indicar que límita, hi ha casos en que és frontera entre estats i altres en que ho no se molt bé, però crec que la paraula límit pot ser apta per als diferents casos.