Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Articles nous: Infotaula a fer servir i com enllaçar-lo amb WD

6
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Alguns novells -i molts veterans- fan servir la pràctica de "agafar un article model" i copiar la seva infotaula quan no tenen clar quina fer servir.

No ho criticaré pas. Jo també ho faig amb altres tecnicismes que no faig servir quotidianament. Però certes plantilles no només són obsoletes, sinó que fer-les servir incrementa la feina de migració que regularment anem fent.

Doncs bé, qui tingui dubtes, que passi per Ajuda:Infotaules on hi ha una taula que us ajudarà a trobar quina us fa falta.

També he detectat que sovint dubtem com enllaçar WD i VP, especialment quan comporta crear un item.

En aquest cas, a la mateixa pàgina hi trobareu un diagrama que us guiarà de forma simple sobre quines accions i en quin ordre s'han de fer.


NOTA especial per MENTORS: No dubteu a recomanar-ho als que pregunten i no han passat per aquest avís.

Tiputini (discussiócontribucions)

Molt útil el diagrama. Gràcies.

Paracel63 (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Paracel63 Ja la tenim, si bé no la fem servir.

Si tu coneixes bé com va, endavant. Quan la vaig conèixer, em va semblar que era correcta però excessivament bàsica pel nivell que tenim aquí. Es va presentar el 2018 com una solució ràpida per a WP petites sense capacitat tècnica per abordar altres solucions.

L'única prevenció que demanaria és no fer-la servir per un o uns pocs articles, ja que això genera un garbuix de solucions "ad-hoc" del que venim fugint fa 6 anys i que ens ha permès eliminar unes 600 plantilles, el 90% que ningú mantenia i/o sense documentació.

En aquest moment, +85% dels articles tenen una infotaula amb accés a WD.

Si detectes articles sense infotaula, mira de passar-la pel filtre de preguntes de la pàgina esmentada i potser l'hi trobes alguna. I, si no hi trobes que posar, pregunta que ja hi pensarem alguna cosa. Merci,

Paracel63 (discussiócontribucions)

Gràcies per l'estimació per la infotaula. No he creat aquesta infotaula, personalment, i vam desenvolupar-ho durant unes fases (i no sense crítiques). Ara s'utilitza a unes 2.000 articles a svwp. Un dia també podria crear una primera versió a cavp.

A l'altre extrem, vaig crear aquesta plantilla el 2015. És una infotaula molt senzill i totalment manual, sense paràmetres (i cap vinculació a WD). Ara s'utilitza a uns 400 articles, on no existeix cap infotaula adequada. Viquisalutacions!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Una cosa com aquesta podria estar bé per articles de conceptes, que són bona part dels que no tenen infotaula.

Ara bé, també són els que tenen menys contingut a WD.

He mirat articles com Konst, que tal com comentaves només té paràmetres manuals. Tindria interès veure com i quines propietats es podrien carregar a WD en aquesta mena d'articles on les dades de síntesi són una obvietat i no s'acaba justificant una infotaula. Això ens va passar amb {{infotaula eina}} que és més útil fer-la servir en marques i models específics, com Grapadora M-5, però pel concepte genèric grapadora aporta poc valor, més enllà de tenir una imatge homogènia amb la resta d'articles.

Resposta a «Articles nous: Infotaula a fer servir i com enllaçar-lo amb WD»