Tema de Usuari Discussió:Leptictidium

Una substitució: Esteve de Bizanci per Esteve Bizantí

3
Resum per Leptictidium

Avís que el bot havia fet els canvis en el sentit erroni.

Magenri (discussiócontribucions)

Bon dia. He vist que un bot anomenat Usuari:EVA3.0 (bot) canvia Esteve de Bizanci per esteve Bizantí. Ho fa per alguna raó en concret? L'entrada a la Viqui és per Esteve Bizantí, però aclareix que l'altre nom és alternatiu. Les fonts que conec sempre fan menció d'Esteve de Bizanci, encara que no he trobat a la GEC cap entrada per cap de les dues alternatives. Quan el cita sempre diu Esteve de Bizanci. En tot cas, demanaria, ja que les dues versions són bones, que el bot no canviés sistemàticament el nom, sinó que respectés les opcions que un viquipedista pot tenir. Sense voler ser impertinent i amb tota la bona voluntat.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia. Mea culpa. He fet un error de programació del bot, ja que la intenció era que fes el canvi en sentit contrari: d'«Esteve Bizantí» a «Esteve de Bizanci».

No sembla que «Esteve Bizantí» tingui una presència real en les fonts catalanes que no siguin la mateixa Viquipèdia, mentre que «Esteve de Bizanci», com bé dius, apareix a la GEC, així com en un bon grapat de llibres de la Fundació Bernat Metge. Malauradament, l'usuari que va crear l'article amb el nom «Esteve Bizantí» fa nou anys que no edita, així que no crec que serveixi de gaire preguntar-li en quina referència es va basar.

Si et sembla, posaré el bot a fer els canvis en sentit contrari i reanomenaré l'article a «Esteve de Bizanci», que pel que he entès també és la teva forma preferida. Salut.

Magenri (discussiócontribucions)

D'acord, Salut!

Resposta a «Una substitució: Esteve de Bizanci per Esteve Bizantí»