Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Conxa Torrado Oliva (discussiócontribucions)

hola, vaig crear fa un temps una pagina wikipedia de Isabel Oliva Prat, mestra i poeta gironina (96 anys) i jo Sóc la seva filla. Hi vaig anar posant ordenadament totes les seves dades biogràfiques i publicacions i activitats relacionades. Ara em surt un avís de que no està ben fet i que reescrigui de nou en format enciclopèdic. Jo no ho sé fer això.  Sóc gran i prou m'ha costat fer lo que està publicat.

He mirat, per exemple, la pagina de Miquel Martí i Pol, o Espriu i és prou igual que la de Isabel Oliva. Biografia, llibres publicats, premis ... no sé quina diferència hi ha?

Què passa si queda així ?  A veure si algú em pot donar un cop de mà. I a més no sé si les persones que us cuideu d'això sou de Girona (?) . Moltes Gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Em sap greu que ara no et donaré una alegria, però hi ha un problema més gros que el format de l'article. El problema és que, com pots llegir a Viquipèdia:Conflicte d'interessos el que no hauries de fer mai a la Viquipèdia és editar un article sobre la teva mare, com no l'hauries d'editar sobre els teus amics, tu mateixa, el teu club o la teva empresa.

Conxa Torrado Oliva (discussiócontribucions)

hola, doncs jo no edito un article sobre la meva mare perquè sigui mare, si no perquè és una poeta gironina reconeguda i molt premiada. Te 96 anys. Si no li faig jo, ningú li farà. Tot el que poso és veritat i real i tinc documentació que ho corrobora.

Crec que una editorial de llibres ( Edit.Témenos-crec) li va obrir una pagina fa anys i allà es va quedar molt temps. Quan ella va anar publicant i essent premiada, jo vaig demanar l'accés per a ampliar i actualitzar la pàgina i mai ningú em va posar entrebancs. ARA després de tants anys, QUÈ HAIG DE FER ? No entenc què faig malament. em podeu ajudar? precisament volia actualitzar-ho ja que estan fent una sèrie a TV3 sobre ella i volia posar-ho.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Quina mala sort que de tots els poetes reconeguts i premiats del del món (i mira que n'hi deu haver, incloent-ne uns quants de gironins no emparentats), casualment, l'única de la que hagis tingut interès a fer l'article sigui de la que no pots fer perquè és la teva mare. Molt mala sort.

Jo et recomanaria que triessis algun altre tema interessant per escriure, a veure si hi ha més sort.

Per altra banda, si vols proposar algun canvi a la pàgina d'Isabel Oliva et suggereixo fer servir la pàgina de discussió. Per altra banda, "si no ho faig jo (la seva filla) ningú ho farà" és la definició típica d'article no admissible, tot i que en aquest cas sembla que sí que hi va haver qui ho va fer i va crear l'article. Aleshores, aportar les dades a la discussió no sembla una mala manera que s'acabi ampliant l'article.

I sobre el que comentes al final sobre la pàgina del web d'un editorial: Això és una enciclopèdia. Si el que vols és poder publicar el que vulguis potser et convé més un bloc o una pàgina web, com la que dius que tenia l'editorial. Per això hi ha molts serveis, tant gratuïts com de pagament.

Resposta a «pagina de Isabel Oliva Prat»