Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

PatriaHannibalis (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Algunes viquipedies tenen categories de persones relacionades i de persones nascudes. Nosaltres tenim una sola categoria de persones del lloc que queda una mica entremig de les dues primeres, i prou feina ens porta mantenir-la raonablement plena. De fet, a les altres viquipèdies molt sovint aquestes categories (i les de morts, que s'hi assemblen) estan molt buides comparat la quantitat d'articles que tenen i que hi haurien de posar.

Podríem tenir aquestes categories però només crear-les i omplir-les poden ser desenes de milers d'edicions, i mantenir-les una pila d'edicions a l'any, amb l'afegit que segurament els bots poden ajudar-nos menys en aquestes categories que amb les d'origen i mort. Aleshores, a menys que hi hagi algú amb molta experiència posant categories que estigui disposat a fer una pila d'edicions per crear i mantenir aquestes categories, crec que no hauríem de començar a crear-ne.

A més, el que crec que té menys sentit és plantejar-nos tenir una categoria de persones relacionades amb Mallorca i no tenir-ne de tota la resta de llocs d'on podríem tenir categories de persones relacionades.

PatriaHannibalis (discussiócontribucions)

Coincidesc amb la teva observació sobre les dificultats tècniques. Justament per això ho demanava, abans de crear-ho directament. De fet, la meva idea en un primer moment era de crear una categoria amb persones que havien residit a Mallorca, perquè de qualque manera estassin categoritzades dins de Categoria:Mallorca.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La dificultat principal no és tècnica. És només dedicar-li uns milers d'hores de feina fàcil per poder fer el mateix més o menys a tot arreu.

On sí que hi ha una dificultat tècnica és en on posem el límit de la relació. Els casos de Chopin o Joan Miró deuen ser clars, però fins on arribem? A qui hi hagi fet una obra? A qui hi hagi passat un dia? A qui un dia va esmentar Mallorca en un article? El problema amb les categories difuses és que sovint hi ha moltíssims més casos ambigus que casos clars.

PatriaHannibalis (discussiócontribucions)

Ho entenc perfectament; supòs que m'he explicat malament. Reformularé la qüestió: penses (pensau) que seria adient/útil/interessant/bona idea de crear una categoria per persones que hagin residit a Mallorca (però que no hi hagin nascut o, simplement, no estiguin dins la categoria Mallorquins)?

Resposta a «Mallorca»