Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Alzinous

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon vespre! Moltes gràcies pel nou article que has escrit sobre una família d'esponges. Un apunt: quan fem articles sobre tàxons monotípics (per exemple, famílies que només contenen un gènere), no fem un article diferent per a cada nivell taxonòmic, sinó únicament per al tàxon més baix.

En aquest cas, com que tant la família Lepidoleuconidae com el gènere Lepidoleucon són monotípics, l'article s'hauria de titular «Lepidoleucon inflatum», i «Lepidoleuconidae» i «Lepidoleucon» haurien de ser redireccions. Pots prendre com a exemple el que he fet a «Petrobiona massiliana».

Per altra banda, recorda que els noms dels tàxons per sobre dels gèneres s'han de catalanitzar: titularem els articles «Bèrids» i no «Baeriidae», «Tricogípsids» i no «Trichogypsiidae». Si no saps com funcionen els criteris d'adaptació al català, pots consultar Ajuda:Catalanització dels tàxons.

Salut!

Alzinous (discussiócontribucions)

Gràcies per l'ajuda. He estat mirant altres grups d'animals i faig el que puc.

Segons el que dius si un gènere només inclou una espècie es fa l'article de l'espècie i el gènere és una redirecció a aquest article. És això? De la mateixa manera si una família només inclou un gènere es fa la pàgina del gènere i la família és una redirecció a la pàgina del gènere.

Aleshores, si una família només inclou un gènere i aquest només incou una espècie, s'ha de fer només l'article de l'espècie i les pàgines de la família i del gènere són redireccions a la pàgina de l'espècie. Espero haver-ho entès correctament.

M'he posat amb la idea d'anar fent esponges, així que qualsevol cop de ma serà benvingut.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Ho has entès perfectament, és exactament això! Moltes gràcies per la teva feina excel·lent.

Alzinous (discussiócontribucions)

Ara he vist l'exemple i ja m'ha quedat clar. Gràcies

Resposta a «Tàxons monotípics»