Tema de Usuari Discussió:KRLS/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Magenri (discussiócontribucions)

Trasllado aquí la discussió, ja que em sembla que és una diferència d'interpretació entre tu i jo. El criteri que crec que es va establir no diu que pels prefabrians s'hagi d'usar la "i", sinó que s'usava de vegades (i no per tothom). I també diu que (si repasses la discussió a la Taverna) "en un escriptor prefabrià es normalitza la forma tradicional", segons la proposta de Vriullop. La forma tradicional, al meu entendre és la que donen les fonts properes, ja que l'acord va ser de no usar exclusivament la GEC com a única font.

KRLS (discussiócontribucions)

Vaig exposar el cas específic i se'm va comentar: "Deia de diferenciar tradicional d'actual. En un escriptor prefabrià no s'aplica la política de persones vives i es normalitza a la forma tradicional." I sumaria el comentari de'n Leptictidium: "aniria amb molt de compte a l'hora d'extrapolar de les preferències personals perquè vivien en l'època prefabriana. Per tant, que escriguessin X o Y podia ser menys per convicció personal que perquè en aquella època no hi havia estàndards." I sumem-li a les aportacions "Al meu parer, distingiria tradicional d'actual. Hi ha un ús tradicional de la conjunció al segle XIX i principi del XX. Tot i que no fos sistemàtic, en les obres de referència sí que ho era i així es va recollir en els criteris de la GEC. Per les persones vives, o mortes no fa gaires anys, cal respectar l'ús personal consolidat però remarcant "en registres formals" equivalents a una enciclopèdia. Hi ha fonts alternatives a la GEC, és clar. Per altra banda, per càrrecs amb tractament protocol·lari cal respectar el tractament formal, com per exemple els presidents de la Generalitat (Joaquim Torra i Pla en lloc del comú Quim Torra)." Llegint la política i la discussió, em porta a interpretar que hem de reanomenar-ho clarament a Lluís Quer i Cugat.

Magenri (discussiócontribucions)

Veig que en fas una mena de qüestió de principis. No tinc cap interès en negar l'autoritat de la GEC, que la té tot i els problemes que de vegades presenta. El que crec, és que de la GEC no n'hem de fer un article de fe, i que precisament perquè a les seves obres Lluís Quer només signava amb un únic nom, tal com recull CANTIC, s'han de veure les fonts properes, com ara el Diccionari de reusencs d'Olesti, que va conèixer personalment la família i va usar les formes que va recollir d'ells, i no inclou aquesta "i". Crec, que tot i els arguments que proposes, només la GEC fa ús d'aquesta "i", cosa que no em sembla argument suficient pel seu reanomenament

Resposta a «Lluís Quer»