Tema de Usuari Discussió:Alzinous

Ausaes21 (discussiócontribucions)

Hola!

Gràcies per arreglar-ho. Em podries dir quins canvis has fet, per tenir-ho en compte per a properes edicions? Fa molt poc que he començat i m'estic familiaritzant amb tot plegat...

Un dubte: el títol de la pàgina en català no em deixa posar-lo en cursiva (en anglès està així).

M'agradaria afegir la imatge del cartell de la película que apareix a IMBD però no em deixa.

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola companya, tots els canvis fets a una pàgina els pots veure a la pestanya "Mostra l'historial" (a dalt, a la dreta). En aquest cas aquesta pestanya t'obriria aquesta pàgina. Normalment, els editors i editores deixen comentaris per a cada canvi que fan i els pots llegir. A la pàgina de l'historial també pots seleccionar edicions i comparar-les (això ja ho aniràs aprenent).

Per a pàgines de pel·lícules hi ha una pàgina d'ajuda Viquipèdia:Llibre d'estil per a pel·lícules. Pot ser et fa gràcia fer-hi una ullada.

El títol de la peli a la Viquipèdia catalana no va en cursiva en el títol de l'article, només quan apareix en el text. És a dir, quan apareix a l'article sí, en el títol, no. Hi ha coses que són diferents a la Viquipèdia anglesa i a la catalana, no t'amoïnis per això.

Sobre les imatges només es poden pujar imatges que estiguin lliures de drets o que tu siguis la propietària dels drets. També pots fer servir qualsevol imatge que trovis a Wikimedia Commons. En el cas de cartells de cine estar permès pujar la imatge en molt baixa resolució i amb una llicència especial, però això ja forma part del curs avançar sobre imatges... jeje! Si de cas, més tard, ja pujaré jo el cartell. Recorda, però, que els cartells de cine són un cas especial. A la Viquipèdia només es poden fer servir imatges lliures de drets o amb llicències tipus Commons que autoritzin el seu ús.

Al principi, és una mica embolicat començar a editar. Hi ha moltes coses a tenir en compte. Però, és important tenir present dues coses: una, que sempre trobaràs gent disposada a ajudar-te i dos, que facis el que facis, la Viquipèdia no és pot trencar, qualsevol canvi és reversible i es pot tornar a una situació anterior de manera molt fàcil. Així que no tinguis por en remenar tot el que vulguis.

Au, anima't a continuar editant. La teva primera entrada ha quedat molt bé. Felicitats!

Ausaes21 (discussiócontribucions)

Perfecte! Gràcies per tot. Poc a poc aniré fent. :)

Alzinous (discussiócontribucions)

Si t'interessés, cada dimarts, 1r i 3r de mes, es fan sessions gratuïtes per aprendre a editar la Viquipèdia i explicar algun que altre secret. Aquestes sessions les organitza un grup d'usuàries anomenat ViquidonesUPF.

Abans del Covid era un espai presencial (la gent interessada es trobava a la Universitat Pompeu Fabra), però amb tot el cacau de la pandèmia les sessions s'han acabat fent virtualment, mitjançant jitsi. Et copio tot seguit la informació i l'enllaç del jitsi per accedir a les sessions, per si tens curiositat.

  • Cada dimarts de la 1a setmana del mes. Sessió en línia de ViquidonesUPF per jitsi de 17 hores a 19 hores.
  • Cada dimarts de la 3a setmana del mes. Sessió en línia de ViquidonesUPF per jitsi de 17 hores a 19 hores.
:-)
Alzinous (discussiócontribucions)

Ja he penjat el cartell de la peli.

Ausaes21 (discussiócontribucions)

Gràcies!

Resposta a «Marta of the Lowlands»