Tema de Usuari Discussió:Alzinous

Kuranes (discussiócontribucions)

Hola!


He vist que vares posar un avís de biaix de gènere a un article que vaig traduir fa uns mesos, concretament el de Wilma González Mendoza. Em sap greu perquè, tot i que intent que no em passi, en aquest cas no sé on és el problema. T'agrairia que m'ho indiquéssis, bé per solucionar-lo si es troba en la meva mà, bé per a no repetir-ho en el futur.


Moltes gràcies!

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola @Kuranes, i gràcies per la feina. Moltes vegades el tema de la redacció és quelcom força subtil, per això cal anar amb una mica de cura. La idea seria que l'actriu en qüestió hauria aconseguit les diverses feines pels seus propis mèrits i no per tenir un cos determinat. De vegades, hi ha articles en els quals sembla que a la dona biografiada li han regalat tot (por su cara bonita).

Jo et proposaria uns petits canvis, (1) la frase "guanyà el concurs Chica Reef a la millor "colita" (és a dir, al millor cul), i això l'ajudà a aconseguir treballs de model" la canviaria per "guanyà el concurs Chica Reef a la millor "colita" (és a dir, al millor cul), i arran d'això aconseguí treballs de model", (2) eliminar "aconseguí un èxit inesperat" i (3) la frase "títol que la convertia en la representant nacional de la industria eròtica per excel·lència i que li aconseguí un contracte..." la canviaria per "títol que la convertia en la representant nacional de la industria eròtica, aconseguint així un contracte que...". Després, tu mateix esborra la plantilla i llestos.

Encara que no sigui el cas de l'article en qüestió, et comento que tampoc és molt adient parlar en excés de la vida privada o personal de la biografiada, en particular, quan hi ha més informació sobre la vida privada de la persona que sobre la seva feina (cosa que es veu més sovint del que seria desitjable).

Si necessites qualsevol altra cosa em tornes a preguntar o em deixes un missatge a la meva pàgina de discussió. --aLZiNous: conversa 18:51, 14 maig 2021 (CEST)

Kuranes (discussiócontribucions)

Uep! Moltes gràcies!


Tens raó amb el tema de les subtileses, miraré de tenir-ho en compte i filar més prim amb aquestes coses. En el tema de la vida privada sí que m'hi he anat fixant més i ja ho he anat implementant, tot i que reconec que no sóc infalible.


Miraré de corregir l'article el més aviat possible.


Salut!

Resposta a «Problema amb biaix de gènere»