Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Mercè Piqueras

Anna maria batalla (discussiócontribucions)

Ja m'he adonat que hi ha una polèmica amb els cognoms .....Quan vaig fer la pàgina, vaig buscar referències i a tot arreu vaig trobar Martí Fuster... Un "controller" em diu que faig saferig a l'explicar els amors i desamors d'aquesta escriptora, però es tracta d'un personatge atormentat i per entendre el seu perfil psicològic, s'han de poder explicar els traumes, amors i desamors que la van portar al suicidi, no? Confio que em diràs com ho he de resoldre...Gràcies

Anna maria batalla (discussiócontribucions)

Ja he retirat la Concepció Martí Fuster de la llista de dones que tinc a la meva pàgina. En el moment que la vaig fer no hi havia cap polèmica, a tot arreu sortia Martí Fuster. No és culpa meva que hi hagin dues Ada Martí...A veure com acaba la polèmica. Gràcies per les indicacions.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Anna maria batalla, jo continuo veient l'article públicament. Fins que no puguis comprovar de fonts fiables quin era el seu nom real, jo posaria de títol a l'article «Ada Martí», que de fet és com se la coneixia com a periodista. I dins de l'article afegiria un comentari sobre la possible confusió entre les dues dones que es deien Concepció Martí i que malgrat que en molts llocs, fins i tot bases de dades apareix amb el segon cognom Fuster, sembla que es deia Martí Vall i que la Martí Fuster seria filla d'un alcalde franquista de Sabadell (o de Terrassa? no n'estic segura, en algun lloc ho deia Manel Aisa Pàmpol). He vist que ha publicat còpia de textos d'Ada Martí mecanografiats o fins i tot escrits a mà, però no diuen quin és el seu segon cognom. Algunes referències d'articles de Manel Aisa indiquen com a fons de la informació sobre Ada Martí el Fons Abel Paz, de l'Ateneu Enciclopèdic. Potser allà podries trobar la informació que confirmi quin és el seu segon cognom.

Anna maria batalla (discussiócontribucions)

Gràcies, però que algú m'ajudi amb això perquè no sé com és reanomena una pàgina i per desgràcia ara mateix no estic en situació de desplaçar-me a fer recerques "in situ". Crec que les dades autèntiques ens les haurien de facilitar els que s'han adonat de l'error, doncs els viquipedistes no som historiadors i ens basem en fonts ja publicades.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Anna maria batalla, ja ho he fet. Per si ho haguessis de fer una altra vegada, t'indico com es fa, perquè és molt fàcil. A la barra que hi ha damunt del títol de l'article (on diu Pàgina, Discussió, etc.) clica damunt d'on diu «Més». S'obrirà la pestanya i aleshores clica on diu «Reanomena». S'obrirà una altra pàgina on hauràs d'escriure el nou títol de la pàgina i el motiu pel qual en canvies el títol. Finalment clica on diu (lletres blanques en un requadre blau) «Reanomena la pàgina».

Anna maria batalla (discussiócontribucions)

Moltes gràcies Mercé, prenc nota. Hi ha molts errors en la documentació d'alguns personatges.

Anna maria batalla (discussiócontribucions)

Tampoc recordo com es feia per agafar directament les dades de la vikidata per a la infotaula, jo ho feia manualment, però crec que hi ha un'altra manera... Quan puguis, mira la Feigla Vera Luftig que he fet fa poc. Gràcies!

Resposta a «Maria de la Concepció Martí Fuster»