Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Beusson

El Mono Español (discussiócontribucions)

Hola Beusson. Has revertit la meva edició a xuixo però no entenc perquè. En el paràmetre de "país d'origen" he posat "Espanya", i en el paràmetre "gastronomia" he posat Catalunya. Què hi ha d'incorrecte?

Beusson (discussiócontribucions)

Bona tarda. En principi ho he revertit perquè Cuina de Catalunya i Cuina dels Països Catalans porten al mateix lloc i qualsevol canvi que no estigui referenciat o sense sentit els reverteixo. En previsió d'una guerra d'edicions que podria portar al bloqueig dels usuaris implicats també he protegit l'article. Arran de la teva petició he descobert que has estat blocat anteriorment per conducta intimidatòria o hostil, per discussions semblants. Si vols en podem parlar, sempre de forma correcta, tant com vulguis, però si no justifiques els teus canvis, difícilment trobarem la manera de deixar-los.

Beusson (discussiócontribucions)

He vist ara també que havies fet el mateix canvi a 2 articles més. Et demanaria que t'abstinguis de fer més canvis (d'aquests) fins a definir de forma consensuada una posició. Pots donar un cop d'ull a la definició que tenim a la viquipèdia de país?

El Mono Español (discussiócontribucions)

Sí. Se'm dóna molt bé tenir discussions respectuoses, però passo fàcilment a l'acció directa quan l'altra persona no em vol escoltar o no vol debatre. Per això vaig estar blocat. Dit això i tornant al tema que ens concerneix, trobo que "país" és un terme força ambigu; Quasibé qualsevol regió, àrea, zona, comarca o territori encaixa perfectament en alguna de les tres definicions de país. A Plantilla:Infotaula menjar no s'aclareix res tampoc, per tant, el més lògic crec que és fer servir l'accepció més habitual de país, és a dir, un estat. Salutacions

El Mono Español (discussiócontribucions)

Que per cert, és la que més s'aplica amb diferència excepte... casualment excepte quan es parla de menjars catalans.

Beusson (discussiócontribucions)

Anem per parts: l'acció directa a la viquipèdia pot portar a conflictes com has pogut veure, millor buscar un consens o una solució. Si l'altra part no vol escoltar, cerca un mediador o terceres persones que posin en comú les seves opinions. Dit això, em dius que la definició de país és ambigua (totalment d'acord!), jo afegiria que és una definició política per sortir-se'n amb una definició que no provoqui gaires conflictes. Com és evident, cadascú en veu la definició més convenient per ell mateix, per exemple, agafem País de Gal·les per no ferir susceptibilitats. Què és? Un estat?, no (segons algunes definicions d'estat); una nació? tampoc (també trobaríem fonts que discrepen); un país? (segons la nostra definició, seria acceptable). Segurament, tu i jo tenim punts de vista oposats de què és un país, però aquesta definició l'hem de respectar tots dos, encara que segurament, la fem servir per termes diferents. Pel que fa a la deriva de la viquipèdia pel que fa als menjars catalans, és el mateix problema que tenen totes les viquipèdies, totes tenen un biaix local (en gairebé qualsevol tema) i és difícil canviar-ho. A la viqui catalana hi ha editors que estan fent un gran esforç per adaptar les plantilles a wikidata i tibar les dades d'allà, amb el que molta part d'aquest biaix es perdrà. Per exemple mira Catedral de Solsona a la catalana i [la espanyola] i dona un cop d'ull a les plantilles que es fan servir. Podràs veure que a la catalana es perden les banderes (font de dificultats també!) sense perdre la localització. Crec que hem d'anar en aquest sentit tots.

Resposta a «Xuixo»