Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Aniol (discussiócontribucions)

Hola, ara fa uns dies he descobert una eina molt interessant anomenada Depictor. Resulta que és una mena de joc en què pots anar introduint dades estructurades a imatges pujades a Wikimedia Commons. Trobo que la podríem aprofitar bastant per fer enriquir Viquiprojectes i demés. Us aviso, però que per crear "desafiaments personalitzats" en el joc es necessita tenir coneixements de consultes amb SPARQL.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Gràcies, @Aniol. És un gaming similar als que van permetre depurar les dades de WD que s'havien carregat massivament des de les wikipedies, fa uns anys.

A ningú se li escapa que trobar una imatge a Commons pot no ser una tasca fàcil, perquè comptem amb el nom del fitxer i la categoria. Des de fa un temps, quan pugem una imatge a Commons ens acaba demanant que li assignem etiquetes que identifiquin que "conté". Se li pot indicar qualsevol nom d'objecte, persona, lloc o concepte que estigui definit a WD. És a dir, no ens podem inventar "un text" sense més, ja que cal garantir que sigui multi-llengua i que formi part d'un model de dades estructurat, i per això ja tenim WD.

Pels amants dels arxius fotogràfics és una eina ideal per millorar-los.

Resposta a «Joc de Depictor»