Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

L'article Palau Reial Menor, imatges incloses, és un "copy & paste" d'aquesta i d'altres monografies de l'autor Joan Fuguet i Sans. L'autor principal és @Jbarberà, especialista en plagiar aquest autor (vid. Palau Marc de Reus). En la meva opinió, més que el plagi en sí mateix, el que em preocupa més és el fet que l'article resultant és poc enciclopèdic i se solapa amb d'altres ja existents.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Pots precisar una mica més el problema de copyvio?

He estat buscant frases d'un article a l'altre i no aconsegueixo trobar-les.

Les imatges que veig que coincideixen amb l'article precisament són a Commons en color i a l'article en blanc i negre, pel que no deuen haver sortit d'aquí, i algunes són carregades per en @Jfuguetsans, que té un nom d'usuari molt semblant al nom de l'article de la revista, Joan Fuguet i Sans.

A més, algunes imatges que són als dos llocs es podrien carregar igualment a Commons perquè ja deuen ser en domini públic.

En resum, el que he trobat sense mirar-m'ho gaire estona és que potser s'han d'aclarir millor algunes llicències a Commons, però el problema de copyvio no l'he sabut veure.

I el tema de com millorar l'article és una qüestió separada que no hauríem de barrejar amb el copyvio.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

És que les monografies en qüestió no estan en format PDF sinó en paper, i aquest article ve a ser-ne com un resum dels altres. Entesos?

Com que ja m'he trobat un cas semblant a l'article del Palau Marc, penso que @Jbarberà és un titella d'en Fuguet, o sigui algú (si és que no és ell mateix) que publica material seu com si fos propi.

Independentment de la qüestió dels drets d'autor, penso (i no em cansaré de dir-ho) que fer articles pel sistema de copiar i enganxar és una pràctica que rebaixa la qualitat de la Viquipèdia i la desprestigia.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si el text és copiat o parafrasejat d'alguna altra monografia, aleshores és copyvio d'aquesta altra monografia i a la plantilla copyvio s'hauria d'especificar de quina. Que no sigui accessible en línia només fa més complicada la comprovació, però res més.

Si és ell mateix o si té el seu permís, aleshores no hi ha problema de copyvio. Com a molt, un problema de documentar permisos per deixar clar que no és copyvio.

I sobre fer articles copiant i enganxant de fonts lliures, pot ser que no sigui la millor de les maneres possibles però així tenim una pila d'articles presentables i clarament millors que no tenir-los (amb excepcions, com tot).

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Doncs aleshores edito l'avís per a posa la llista completa de monografies de l'autor en questió.

Amb respecte al sistema de "copiar i enganxar" per a fer articles, permete'm discrepar amb tu. Quan copies alguna cosa, també ho fas amb els errors, i en el cas de fonts "lliures" com les fitxes del Catàleg o les de Carta Arqueòlogica, aquests hi són a dojo.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Bé, l'interpel·lat ha confessat que són la mateixa persona, o sigui, que no hi ha copyvio.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No tinc clar que "confessar" sigui la paraula adient, però on és la confessió?

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)
Resposta a «Copyvio a l'article Palau Reial Menor»