Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Adaptació de plantilles a Wikidata/multilingüe/Notes per gl/Geografia política

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Llegint File:Taller_Infotaules._Viquitrobada_2022.pdf he anat a parar a l'exemple de les icones de la Molina (estació d'esquí), que fa servir pel restaurant File:Q11707 noun 11637 ccFedericoPanzano restaurant.svg, amb llicència CC-BY-SA 3.0, que requereix atribució. La manera habitual de fer l'atribució d'una imatge a la Viquipèdia i als projectes germans és amb un enllaç a la pàgina de descripció de la imatge, però les imatges de la infotaula de la Molina no estan enllaçades. De fet, per trobar quin fitxer era i quina llicència tenia he hagut de visualitzar l'origen de la pàgina i desxifrar-lo del HTML.

Com es fa l'atribució d'aquestes icones?

Si no és possible o no és pràctic atribuir aquestes icones potser s'haurien de substituir per una imatge de domini públic que no requerís atribució, com ara File:Sinnbild Autobahngasthaus.svg o qualsevol de les de https://petscan.wmflabs.org/?psid=26038372

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Interesant. La veritat és que les imatges que apareixen com icones no he filat tan prim com en una imatge.

Crec que el canvi que proposes és la millor solució. Aquestes imatges no surten de la infotaula sinó que estan associades als items WD dels serveis. Caldrà fer una repassada, perquè deu haver més casos. Merci,

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si venen de Wikidata canviar la imatge pot ser un problema amb la resta de la comunitat de Wikidata, perquè per altres usuaris una icona CC-BY-SA pot ser perfectament útil i ens podem trobar amb un estira-i-arronsa per cada item entre els que hi volen la imatge més maca possible i els que hi volen una imatge en domini públic.

Se m'ocorre la solució de fer servir la llicència com a qualificador i que aleshores la infotaula agafi la icona que sigui de domini públic, tot i que suposo que això complicaria el mòdul Wikidades. Naturalment, la solució més simple de tractar seria crear una propietat "icona que no requereix atribució", però això no sé ni si és possible.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

I una altra solució seria que a la infotaula les icones estiguessin enllaçades a les pàgines de les imatges. Aleshores es podria fer servir qualsevol imatge de Commons sense problema de llicència.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Arreglat !. He optat per enllaçar a commons i, a més, ara mostra el nom del servei com el Alt.

Merci,

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Haig d'acabar de fer un repàs perquè hi ha en altres llocs, com les estacions de ferrocarril. Ja aniré fent.

Resposta a «Atribució de les icones»