Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Microbiologia dels aliments UAB

Claudia Camacho Faura (discussiócontribucions)

Hola @Xavier Dengra

Soc una de les alumnes que realitza el treball del Coriandre. He afegit en la pàgina informació obtinguda d’un llibre sobre aquesta planta. No obstant, les pàgines són diverses. A l’hora de fer la citació, afegeixo una referència diferent per a cada frase/paràgraf que hagi obtingut de pàgines diferents o simplement poso una vegada la referència del llibre i totes les pàgines que he consultat?

Moltes gràcies.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

És una molt bona pregunta aquesta també, @Claudia Camacho Faura. A classe no ho vaig explicar per no saturar-vos amb massa informació, però en aquests casos fem servir la Plantilla:Sfn. La mateixa pàgina de la plantilla explica com utilitzar-la, però a grans trets:

  1. Crea una secció a sota de la de Referències que es digui Bibliografia. En la línia següent, afegeix un punt de llista puntejada i feu clic a Insereix > Plantilla > Ref-llibre. Emplena tots els paràmetres del llibre (aquí sense la pàgina!) i accepta; veuràs que citarà el llibre però sense cridar-lo com un numeret, a diferència del que passa normalment.
  2. Ara, allà en el cos del text on vulguis citar la pàgina concreta del llibre que ja tenim afegit al final, fes clic a Insereix > Plantilla > Sfn. Emplena els paràmetres que et demana (noms, cognoms, any i pàgina/pàgines) i accepta. Veuràs que apareixerà un numeret i, quan publiquis els canvis definitivament, el numeret citarà per exemple un Nogué, Garcia, Stuart, 1999, p. 234 i remetrà al llibre escrit per Nogué, Garcia i Stuart de la secció de bibliografia. És important que els paràmetres de noms, cognoms i any siguin idèntics tant en el pas 1 com en el 2.

En principi amb això us hauria de funcionar i farà molta més patxoca perquè la secció de Referències no sembli massa repetitiva citant 8 cops el mateix llibre només canviant un detall com la pàgina. Podeu veure com queda a l'article Greix de la llet (si tafanegeu l'edició en codi, veureu que també es pot fer de manera força fàcil en codi). Ja direu si teniu dubtes, i si no ho acabem de resoldre en el seminari de dubtes. Però proveu-ho abans!

Resposta a «Bibliografia llibre: pàgines»