Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Kippelboy

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon vespre!

Darrerament és impossible atrapar-te amb tants articles! Volia aprofitar per a recordar-te que crec que és important parar més atenció a reduir el to curriculumesc d'alguns fragments d'articles, que en molts casos fan servir fonts primàries força al límit.

Sobretot, també, una cosa que m'amoïna força en els darrers que he vist: hi ha errors greus de format, distribució i selecció d'enllaços de la bibliografia. En el cas de la Rosanna Cantavella, les referències estaven citades automàticament i no s'havien revisat a posterior; en totes hi he trobat mancances considerables als paràmetres (falta d'editor, de data, fins i tot un vídeo de Youtube enganxat directe i només amb el títol...). Hi havia enllaços mal vinculats (Institut Cervantes, apuntava una pàgina que no era) i en el cas del de la Universitat de València, prioritzada la versió en castellà i no en català, amb la data també malament. Hi havia fonts que apuntaven al paràgraf equivocat o citant frases que no apareixien realment dins la referència.

No és el primer, en altres coses puntuals, però aquest era més clar i ha estat una mica el que m'ha encoratjat a deixar-te el missatge. És una mica el debat de sempre: quantitat vs qualitat, cada viquipedista escull el seu què. Però atès que has començat una embranzida gegant d'articles últimament, crec que era necessari deixar-te aquest missatge per la feina dels qui venen després i perquè entre veterans tenim l'obligació de recordar-nos uns estàndards més alts que pels novells. Abraçada i gràcies per la comprensió!

Kippelboy (discussiócontribucions)

Són les metatades de les refs que cada cop estan pitjor. Crec que mitjans ho fan per temes de posicionament SEO (només posar info bàsica per capitalitzar atenció en temes de terminats. Confio en que hi ha feina que ara o en el futur farà un bot. Repassar i formatar refs és de les feines que es poden automatitzar. Gràcies per l'apunt ja m'hi fixaré més en properes edicions. D'altra banda, en articles sobre científics és complex trobar informació més enllà de la formació, les publicacions, o els llocs on ha treballat. Són en general articles més sintètics que en perfils vinculats a les humanitats. També per la meva trajectòria personal. Però tot comentari és benvingut. Ja faré doble check. Salut, company!