Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Adaptacions per al Mode Fosc

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop Les Imatge del logotip (P154), no sempre se sap si és millor invertir-les o no. Fins ara seguia el criteri de NO invertir (banderes, escuts) però hi ha logos en colors impossibles d'encertar.

Mirant WD he trobat el qualificador Esquema de color (P8798) per indicar si la imatge s'ha de fer servir sobre fons clar o fosc, una pràctica habitual entre els dissenyadors que ja saben que no tot serà paper de carta en blanc i acostumen a fer dues versions. Ex.:Sky Blue FC (Q1447181)

Ara el que em falta saber és quin és el fons que està activat per triar una o altra imatge.

Has trobat algun lloc que en parli?

Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs no ho sé. És una bona qüestió a plantejar a la discussió de Mediawiki, tot i que sembla que no tindrà solució fàcil. Segurament FC Cincinnati (Q20855983) és un millor exemple perquè hi ha més colors. Aquí no serveix cap invert ni cap intent d'adaptació de colors que distorsioni el disseny.

Per cert, ho he provat directament en versió mòbil en un article. L'editor és més limitat, però abans de desar sempre fa una previsualització mantenint el fons fosc.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop. Ja m'han respost, però no entenc prou com fer-ho. Li pots fer un cop d'ull i m'ho expliques?.

gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)

El que diu és com forçar una combinació de colors determinada per text en mode fosc. Això és el que fa Plantilla:Infobox person/styles.css amb el "link to Wikidata". Res a veure amb els fitxers.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Gràcies per la teva intervenció. A veure que diuen.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Sembla que no tenen resposta de manual i la improvisació els porta a solucions impossibles. Ho deixo còrrer.

Vriullop (discussiócontribucions)

La conclusió és que encara que sabéssim el tema usat doncs no hi podríem fer res si és automàtic. En aquest cas el control el té el navegador i canvia quan vol sense recarregar la pàgina, cosa habitual amb un mòbil. Ve a ser el mateix que fem nosaltres quan provem amb el menú de color, encara que és més improbable per part d'un usuari extern. Per tant, cal carregar els dos fitxers i passar el control al CSS que decideixi quin dels dos fitxers amaga. Ho he provat a {{sandbox}} amb Plantilla:Sandbox/styles.css.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Coses que he fet:

  • He oficialitzat Plantilla:Dark light content/styles.css, copiada de la sandbox, eliminant el prefix "test-" de les classes. Si et sembla podríem fer servir aquesta styles de repositori de totes les coses comunes que vagin sortint sobre fosc-clar.
  • He fet una prova bàsica a special:permalink/33597449 fent servir WD. Funciona bé el switching quan hi ha les dues opcions informades a WD (FC Cincinnati). Però veient els continguts actuals molts només tenen un valor (First Woman) i caldria complicar el codi per actuar diferent en cada combinació (dos valors, un clar, un fosc o sense qualificador)

De moment ho tinc identificat i ho deixo aparcat per avançar en adaptar infotaules que queden una colla.


A la documentació de la plantilla de FRwiki esmenta la class=skin-invert-svg, però l'he provat i no em funciona. Saps on estan les classes del sistema del mode fosc?

La vull fer servir per simplificar un codi que he posat per tractar un paràmetre manual per forçar "a decisió de l'editor" el background d'una imatge amb colors i transparent que no es veu bé ni normal ni invertint-la.

Gràcies

Vriullop (discussiócontribucions)

La class skin-invert-svg no ha estat anunciada encara: phab:T365102. Li estan donant voltes sobre què cal invertir: només el fitxer, les etiquetes de text en svg, també el caption ... Per cert, cercant d'on sortia he topat amb les notes de l'usuari que poden ser útils: fr:User:Escargot bleu/Mode sombre.

Caldria una plantilla "Fitxers WD fons clar-fosc" per aplicar-ho només quan trobi un fitxer amb el qualificador de fons fosc i un segon fitxer sense aquest qualificador. En cas contrari, la sintaxi normal amb class=skin-invert, o la que sigui en el futur, que pot dependre de si hi ha caption.

Resposta a «Com saber en quin mode estem?»