Temple de Madrid

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Temple de Madrid
Vista nocturna
Imatge
Dades
TipusTemple (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Construcció1999 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura moderna Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMadrid, Moratalaz (Comunitat de Madrid) i Pavones (Comunitat de Madrid) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCalle de la Hacienda de Pavones, Madrid (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Map
 40° 24′ 00″ N, 3° 37′ 54″ O / 40.40009°N,3.63158°O / 40.40009; -3.63158
Activitat
ReligióEsglésia de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies Modifica el valor a Wikidata
Temple de Madrid, ubicat a Moratalaz, un dels districtes de Madrid.[1]

El Temple de Madrid, Espanya és un dels temples construïts i operats per l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, el cinquanta-sisè construït per l'església i el primer de l'Estat espanyol, situat a la ciutat de Madrid (Espanya).

Història[modifica]

Els temples de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies són construïts amb la finalitat de proveir ordenances i cerimònies considerades sagrades per als seus membres i necessàries per a la salvació individual i l'exaltació familiar.[2] La doctrina SUD dels temples té el seu origen en 1832, dos anys després de l'organització de l'església, quan el seu fundador i primer profeta Joseph Smith rebés una revelació divina en la qual el Senyor Jesús li referís el desig de la construcció de temples.[3] En 1836 Smith i l'església van completar el temple de Kirtland, el primer temple SUD, a la ciutat de Kirtland, Ohio.

El proselitisme SUD va començar a Espanya després de la Primera Guerra Mundial per soldats nord-americans que residien al país. La llibertat de religió va ser legalitzada en 1967, i l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies va ser reconeguda oficialment en aquest país a l'octubre de l'any següent. Per a la dedicació del temple a Madrid en 1999, l'església va reportar més de 30,000 persones batejades a l'Estat,[4] congregats en estaques a Barcelona, Cadis, Elx, Hospitalet, Madrid i Sevilla.[5]

Dedicació[modifica]

El temple SUD de la ciutat de Madrid va ser dedicat per a les seves activitats eclesiàstiques en deu sessions, del 19 al 21 de març de 1999, per Gordon B. Hinckley. Anterior a això, des del 20 de febrer-13 de març d'aquest mateix any, l'església va permetre un recorregut públic de les instal·lacions i de l'interior del temple, al que van assistir més de 100.000 persones, incloent Rei Juan Carlos i la Reina Sofia.[6] El temple de Madrid cobreix una regió on viuen més de 80.000 membres batejats de l'església SUD a Espanya, Portugal i el sud de França. Recentment s'ha inclòs l'àrea de Sardenya fins que el temple que es planeja construir a Roma es conclogui.[6]

Característiques[modifica]

Els temples de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies són construïts amb la finalitat de proveir ordenances i cerimònies considerades sagrades pels seus membres i per als quals són necessàries per a la salvació individual i l'exaltació familiar.[2] El temple de Madrid té un total de 4,255 metres quadrats de construcció de 35 x 42 metres, compta amb quatre salons per a aquestes ordenances SUD i quatre salons de segellaments matrimonials. El temple és el centre d'un complex de més d'una hectàrea el qual contempla un Centre de Capacitació Missional, un institut de religió per a joves SUD, dormitoris per als visitants llunyans, un centre de distribució de materials de l'església, un Centre d'Història Familiar i estacionament subterrani.[6]

La sala de recepció del temple de Madrid té una estàtua de Crist, modelatge de l'original de Bertel Thorvaldsen i tallat per l'empresa Lladró.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Temple de Madrid
  1. Foto aèria de la ubicació del temple a Madrid, Últim accés 11 de maig de 2008.
  2. 2,0 2,1 (castellà) Principios del Evangelio (2000), pàg. 256. Últim accés 23 de març de 2008.
  3. Registrat en el llibre de Doctrina i Convenis, Smith va escriure que el Senyor va donar el manament als sants a establir "una casa, sí, una casa d'oració, una casa de dejuni, una casa de fe, una casa d'instrucció, una casa de glòria, una casa d'ordre, una casa de Déu;" (vegeu DiC 88:119-120)
  4. (anglès) Michael J. Mitchell, Madrid, Spain: Just the Beginning, Ensign, Febrer 1996, 78–79. Últim accés 11 de juliol de 2008.
  5. (anglès) Don L. Searle, Spain: Exploring Horizons of Faith, Ensign, Abril 1999, 32–38. Últim accés 11 de juliol de 2008.
  6. 6,0 6,1 6,2 (anglès) Temples Dedicated in Colonia Juárez and Madrid, Ensign, Maig 1999, 115–17. Últim accés 11 de juliol de 2008.