Ten Cents a Dance (pel·lícula de 1931)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaTen Cents a Dance
Fitxa
DireccióLionel Barrymore i Richard Rosson Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióHarry Cohn Modifica el valor a Wikidata
GuióJo Swerling Modifica el valor a Wikidata
MúsicaConstantin Bakaleinikoff, Richard Rodgers i Lorenz Hart Modifica el valor a Wikidata
FotografiaErnest Haller i Gilbert Warrenton Modifica el valor a Wikidata
ProductoraColumbia Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorColumbia Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1931 Modifica el valor a Wikidata
Durada75 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema romàntic i drama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova York Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0022469 Filmaffinity: 882298 Rottentomatoes: m/ten-cents-a-dance Letterboxd: ten-cents-a-dance Allmovie: v112874 TCM: 92505 Archive.org: TenCentsADay TMDB.org: 121018 Modifica el valor a Wikidata

Ten Cents a Dance és una pel·lícula de drama romàntic estatunidenca de 1931 dirigida per Lionel Barrymore i protagonitzada per Barbara Stanwyck com una ballarina casada que s'enamora d'un dels seus clients. La pel·lícula es va inspirar en la popular cançó del mateix nom, que es canta sobre la seqüència del títol.[1] D'aqueta pel·lícula es va fer en una versió en castellà, titulada, Carne de cabaret, dirigida per Christy Cabanne i protagonitzada per per Lupita Tovar, Ramón Pereda i René Cardona.[2]

Argument[modifica]

Una bella ballarina de carrer anomenada Barbara O'Neill treballa en una sala de ball de la ciutat de Nova York anomenada Palais de Dance. Un dels mecenes rics de la sala de ball, en Bradley Carlton, arriba a la sala i li dóna a Barbara 100 dòlars. Preocupada pel seu amic i veí que està a l'atur, Eddie Miller, la Barbara demana a en Bradley que li doni feina, i ell accepta.

Quan la Bàrbara arriba a casa, l'Eddie està fent les maletes; ja no es pot permetre pagar el lloguer. La Barbara li dóna els 100 dòlars que va rebre d'en Bradley i li explica la seva nova feina. Més tard, l'Eddie i la Barbara es troben al parc i s'adonen que estan enamorats. L'endemà a la nit a la sala de ball, la Barbara rep un regal d'un vestit nou, però està decebut quan veu que l'ha enviat en Bradley. L'Eddie arriba a la sala de ball i demana a la Barbara que es casi amb ell. La Barbara accepta la seva proposta i aviat deixa la seva feina.

Cinc mesos després, Eddie es troba amb el seu amic Ralph i la seva germana Nancy, i no els hi diu que ara està casat. Juguen a cartes junts i l'Eddie perd diners, cosa que amaga a la Barbara. Afirma estar en una convenció, però de fet coneix una dona, la Nancy. Mentrestant, la Barbara torna a treballar a la sala de ball, on veu en Bradley de tant en tant.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Hall, Mordaunt. «The $10,000 Kiss. Strange Temperaments. In a Dance Hall. Screen Notes.». The New York Times, 07-03-1931. [Consulta: 13 febrer 2014].
  2. «Carne de Cabaret». American Film Institute. Arxivat de l'original el 5 març 2018. [Consulta: 4 març 2018].