Tensai Okamura

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTensai Okamura

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(ja) 岡村天斎 Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement13 desembre 1961 Modifica el valor a Wikidata (62 anys)
Fukushima (Japó) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Waseda Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector de cinema, animador, guionista Modifica el valor a Wikidata
Activitat1984 Modifica el valor a Wikidata –
OcupadorMadhouse Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0645513 Allocine: 98987 Anime News Network: 4143 TMDB.org: 187 Modifica el valor a Wikidata

Tensai Okamura (岡村 天斎 , Okamura Tensai?), nascut Yutaka Okamura (岡村 豊 , Okamura Yutaka?) nascut el 13 de desembre de 1961 a Prefectura de Fukushima, és un director i animador d’anime. Okamura va créixer a Yokohama, prefectura de Kanagawa. És llicenciat al departament de ciència i enginyeria de la Universitat de Waseda. El 1991, va canviar el seu nom pel de Tensai.

Biografia[modifica]

De petit va llegir manga sobre ninjas, espies i superherois, i va ser especialment influenciat per un manga Shirato Sampei sobre ninjas que va ajudar els joves lectors a aprendre l'art del ninja; "l'esperit i l'atmosfera de la sèrie d'espies que va sacsejar la meva infància", com ara El fugitiu, van ser altres influències a la sèrie d'Okamura.[1] Durant els seus dies universitaris a la Universitat de Waseda, Okamura va formar part de la societat d'investigació del manga de Waseda i juntament amb altres animadors emergents, hi va produir el seu primer anime independent. Després de graduar-se a la universitat, Okamura es va unir a l'estudi de producció d'animació Madhouse com a animador amb la recomanació d'un amic. Lensman: Secret of The Lens va ser el primer en què va treballar com a animador. El 1989, va debutar com a director d'episodis amb Yawara! i aviat va debutar com a director complet el 1995 amb Memories. Més tard va deixar Madhouse i es va convertir en autònom, treballant en diversos projectes al llarg del camí.

Influències[modifica]

La idea de Darker Than Black va sorgir a Okamura mentre creava l'anime Wolf's Rain, i es basava en el seu maneig dels protagonistes. Els personatges principals de Wolf's Rain són heroics, a diferència dels violents protagonistes de Darker than Black; Okamura volia que els personatges d'aquest últim tinguessin defectes, en contrast amb els de Wolf's Rain.[1] L'estructura biepisòdica es basa en l'experiència que Okamura va treballar com a guionista a l'anime Cowboy Bebop. Tenen espai per aprofundir més en el nou caràcter de cada nou arc. La composició de la sèrie de la primera meitat és el mateix Okamura, deixant molta llibertat als guionistes. La segona meitat, atès que aquest programa original s'ha d'acabar, és Shotaro Suga que s'encarrega del paper com la seva primera composició de sèrie.[2]

A Gemini of the Meteor, Okamura va considerar divergir de la temporada anterior.[3] Okamura, que va trobar la narrativa de la primera sèrie confusa i Hei tosca, va voler canviar el to de la sèrie; Suo va ser creat per contrastar amb Hei. Okamura esperava que els canvis atreguessin a nous espectadors, que després veurien la primera temporada.[4] Darker than Black: Gaiden es va imaginar per primera vegada quan Bones va decidir crear la seqüela de la sèrie. En contrast amb el nou estil i contingut de la seqüela dirigida a nous espectadors, els 4 OVA es van fer per als fans que volen tornar a veure què va passar després de la primera temporada.[5]

Obres[modifica]

Sèries de televisió Anime[modifica]

Pel·lícules Animes[modifica]

OVA[modifica]

Videojocs[modifica]

Manga[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Interview de Tensai Okamura (Darker than Black)». Arxivat de l'original el 9 juliol 2021. [Consulta: 9 juliol 2021].
  2. DARKER THAN BLACK-流星の双子- OFFICIAL FANBOOK 三鷹文書分析報告. Square Enix, 2010. ISBN 9784757529854. 
  3. {{{títol}}} (en japonès). Square Enix, 2010. ISBN 9784757529854. 
  4. «Interview: Tensai Okamura». Arxivat de l'original el 2021-07-09. [Consulta: 6 juliol 2021].
  5. Darker than Black: Gemini of the Meteor Blu-ray booklet. Aniplex, 2014. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tensai Okamura