Tales of Phantasia

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Tales of Phantasia (Abreujant ToP) és un videojoc RPG pertaneixent a la saga Tales of. Fou desenvolupat per Namco llançat originalment el 1996 per a Super Nintendo o Super Famicom, té 64 megues de memòria, inclou veus de seiyus famosos, un opening cantat, viatges en el temps, aquesta primera versió només va sortir al Japó. Està basat en la història de Tale Phantasia de Yoshiharu Gotanda.

N'hi ha un anime en DVD de 4 OVAS que explica la història d'una manera molt condensada i si no hi has jugat no l'entendràs. També n'hi ha un manga.

Remakes del Joc[modifica | modifica el codi]

Versió de PlayStation (PSX)[modifica | modifica el codi]

El 1998 en van fer un Remake per a la Playstation de Sony, aquesta versió va incloure algunes escenes de vídeo, i un opening anime. El mapa del món era completament en 3D, tant en batalla com dins els pobles.

Una altra característica d'aquest remake era que la imatge o .gift dels personatges era molt diferent a la vista en la versió de Snes, a més també hi havia noves aventures secundàries.

En aquesta versió s'hi va incloure una combinació especial de botons que permetia al personatge Cless realitzar un tècnica especial, coneguda pels jugadors de rol com a Límit, la qual es podia realitzar quan a en Cless li quedaven pocs punts de vida. També cal destacar que en aquesta versió les "finestres" (tant de text, com d'estat i menú) estaven ressaltades amb un efecte "tridimensional" i amb uns efectes de color bastant atractius. Aquesta versió tampoc va sortir del Japó.

Versió de Game Boy Advance (GBA)[modifica | modifica el codi]

Aquesta versió és la que va arribar a Europa. Conté algunes submissions que no sortien a la versió de Playstation. De fet ens va arribar la versió americana en la qual van treure la cançó de l'Opening i el test de so. Els gràfics dels personatges són els mateixos que el de la Playstation. El mapa del món en canvi és el mateix que la versió d'Snes Les principals diferències respecte a la versió Snes són: Millores -Els gràfics han estat millorats, sobretot els personatges. -Ara els personatges poden cuinar, a la versió Snes tenien un sac per a posar-hi el menjar i que reposava PH i PP caminant -Noves aventures extra. -La Suzu és un personatge controlable, a la versió Play també. -En Chester té habilitats i PT. -Hi ha un nou esperit per invocar: Pluto -L'Arche té alguns atacs diferents. La Mint També. -La Galeria Moria del futur, té més pisos. -L'efecte de l'atac Extintion, ara fa mal no elemental. -La Mint aprèn l'Atac Time Stop, que funciona com un cronòmetre. -El guió ha estat reescrit. -Dhaos del present té més vida, però és més fàcil de vèncer. -Diuen que es pot tornar al passat, però només és un rumor. -Pots controlar qualsevol personatge, i treure en Cless de l'equip. -Han canviat l'enemic final, ara has de fer 3 combats en lloc dels 2 d'Snes. -Hi ha menys combats aleatoris. -Tots els personatges tenen títols, a la versió de Snes només en tenia en Cless. -Noves veus. -Més melodies. -Un mini-joc, si et passes l'aventura i la guardes. -Un nou nivell de dificultat, si et passes el joc i el guardes.

Cagades -L'Esperit Gremlin, ara té un atac molt poc poderós, comparat amb la potència que tenia a Snes. - I quant als gràfics abans sortia una rata per enemic en pantalla, i ara surten 3 llangardaixos per enemic en pantalla. --- En Aquesta versió també es pot realitzar el Límit d'en Cless (Espada Oscura) per a fer-lo cal: Tenir com a personatge controlable en Cless Que tingui la vida al màxim Quan la vida estigui en vermell, prémer R L A i B És bastant difícil que surti.

Versió de PlayStation Portable (PSP)[modifica | modifica el codi]

La versió per a la PSP va sortir el 7 de setembre del 2006, el títol del joc és Tales of Phantasia: Full voice Edition el qual es basa en el remake de PSX i compta moltes escenes de joc parlades, com es va veure en altres títols de la saga como Tales of Eternia, a més compta nous esperits d'invocació per a en Klarth. Millora bastant quant a gràfics de combat, però segueix aturant l'acció cada cop que un personatge fa màgia.

Argument[modifica | modifica el codi]

Aquesta història transcorre 4000 anys després del Tales of Symphonia, al mateix món. Al món d'Aselia, fa uns anys uns guerrers van lluitar contra un poderós mag i al no poder vèncer-lo el van segellar, amb dos penjolls que van ser separats.

Uns anys després al poble de Totus, Cless Alvein un jove guerrer, rep un penjoll pel seu quinze aniversari. Uns anys després mentre en Cless i el seu amic Chester són a caçar, el poble és atacat. Tots els habitants són morts i en Cless veu com la seva mare mor a les seves mans.

En Cless va a casa del seu oncle, però allà és traït pels seus. L'envien a la fortalesa dels cavallers negres on descobreix qui ha ordenat que destruïssin Totus. En Cless és tancat a les masmorres, però s'escapa. Mentre fuig troba una noia anomenada Mint. En Cless i la Mint es retroben amb en Chester que s'havia quedat a enterrar els morts.

Tornix D. Morrison, amic dels pares d'en Cless i la mare de la Mint, els parla de Dhaos, el mag que va ser segellat. Els cavallers negres han anat al mausoleu per a alliberar-lo. Quan en Clees i amics arriben és massa tard, Dhaos rei del mal és alliberat.

Per a salvar-los en Tornix envia en Cless i la Mint al Passat.

Així és com comença el viatge a través del temps per a acabar amb Dhaos i salvar Aselia i la màgia.

La Màgia no existeix a l'època d'en Cless.

En el passat 3 països molt desenvolupats dominaven el món, dos d'ells estaven en guerra, Fenrir i Odin, i es van destruir mútuament. I el tercer Thor, va anar a parar al fons del mar per l'impacte d'un meteorit.

Sistema de batalla[modifica | modifica el codi]

Linear Motion Battle Sistem: és un sistema de combat en el qual els personatges es mouen en lateral per la pantalla. Els combats són en temps real, però l'acció es paralitza amb les màgies.

Personatges[modifica | modifica el codi]

Personatges Principals[modifica | modifica el codi]

Aliats[modifica | modifica el codi]

 • Cless Alvein (クレス al Japó i Cress a USA en la versió de GBA): Un noi ros, originari de Totus, és fill d'un dels espadatxins més famosos del món, Miquel Alvein. Té 19 anys, és l'únic personatge controlable a la versió d'Snes.
  • Temps: Present
  • Ofici: Aprenent d'espadatxí.
  • Arma(es): Espases, Llances, albarades, i destrals.
  • Seiyu: Takeshi Kusao.
 • Mint Adnade (ミント al Japó): Cabells rossos, coneix a en Cless a les masmorres del cavallers negres, i més endavant es fa molt amiga d'en Cless (Més aviat estan enamorats però no ho reconeixen) té 19 anys.
  • Temps: Present
  • Ofici: Curandera
  • Arma: Baculs/Bastons/Ceptres
  • Seiyu: Satomi Koorogi en la versió de Super Nintendo, Junko Iwao en la versió de Playstation. A la versió Japonesa de GBA hi ha les dues veus. Es pot escollir al menú d'opcions
 • Chester Barklight (チェヌタ al Japó): Originari de Totus i amic d'infància d'en Cless. En Chester té 19 anys, és orfe i viu amb la seva germana petita, Amy. A la versió de Snes no té cap habilitat especial, però als remakes si que en té. A Snes tenia un arc que li permetia disparar dues fletxes alhora.
 • Klarth F. Lester (クラス al Japó Y Claus a USA en la versió de GBA): Originari d'Euclidia, té 29 anys és un investigador estudia la manera d'aconseguir que els humans puguin fer màgia com els elfs. Els seus estudis estan encaminats cap a l'art d'invocar, ja que utilitzar els esperits protectors és l'única manera que tenen els humans de fer màgia. Viu amb la Mirald, la seva ajudant. (En realitat és més que una amiga. Les seves habilitats es redueixen a invocar, i en combat es fa pesat, ja que triga a pactar i invoca molt, i els primers esperits no són gaire útils.
 • Arche Klein (アーチェ): Originària de la Vall Solitaria, té 17 anys, és una semi-elfa (Meitat humana, meitat elfa, de cabell rosa, mai va conèixer la seva mare, doncs el poble elf va decidir separar-se dels humans i això ocorregué quan l'Arche era un bebè. Viu amb el seu pare Bart i creu que la seva mare és morta. És el personatge més carismàtic. Al ser semielfa sap fer màgia i vola amb una escombra.
 • Suzu Fijibayashi: Originària del poble ninja, la Suzu és un personatge opcional a les versions de PSX i GBA, a la versió d'SNES és possible veure a la Suzu parlar amb ella però mai no forma part del grup, la manipulació en combat de la Suzu és molt semblant a la d'en Cless, només que és més àgil i menys resistent. És descendent de Sheena Fujibayashi del Tales of Symphonia

Personatge no jugable principal[modifica | modifica el codi]

 • Dhaos (ダオス):

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]