Terror Firmer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaTerror Firmer
Fitxa
DireccióLloyd Kaufman Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióLloyd Kaufman i Michael Herz Modifica el valor a Wikidata
GuióLloyd Kaufman i Douglas Buck Modifica el valor a Wikidata
MúsicaNobuhiko Morino (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ProductoraTroma Entertainment Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorTroma Entertainment i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1999 Modifica el valor a Wikidata
Durada116 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia de terror, cinema gore, comèdia i cinema LGBT Modifica el valor a Wikidata
Temaassassí en sèrie Modifica el valor a Wikidata

Lloc webtroma.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0169299 Filmaffinity: 661956 Allocine: 26605 Rottentomatoes: m/terror_firmer Letterboxd: terror-firmer Allmovie: v180331 TCM: 530646 Metacritic: movie/terror-firmer TV.com: movies/terror-firmer TMDB.org: 14005 Modifica el valor a Wikidata

Terror Firmer és una pel·lícula de comèdia de terror estatunidenca del 1999 dirigida per Lloyd Kaufman, escrita per Douglas Buck, Patrick Cassidy i Kaufman, i protagonitzada per Will. Keenan, Alyce LaTourelle i Kaufman. La pel·lícula va ser produïda per la companyia Troma Entertainment, coneguda per distribuir campy pel·lícules d'explotació.[1]

La pel·lícula inclou diverses referències directes a les pel·lícules anteriors de Troma, com ara The Toxic Avenger, i inclou accessoris famosos de Troma, com el 'Monstre del penis' (esmentat a la pel·lícula com "Thor, el Déu de l'amor") i una cama tallada. En aquest sentit, es va basar vagament en el llibre de Kaufman i James Gunn All I Need to Know about Filmmaking I Learned from the Toxic Avenger.

Argument[modifica]

La pel·lícula és la història d'un equip de cinema de baix pressupost de Nova York, dirigit pel seu director de cinema cec boig i egoista, Larry Benjamin, que està intentant crear una obra d'art. A més de les proves i les dificultats típiques d'un conjunt de Troma, la tripulació és presa per un assassí en sèrie, amb un conflicte sexual i mata amb bombes.

Entre el gran equip de filmació i mal pagat, la pel·lícula se centra principalment en l'assistent de producció Jennifer. Ella lluita per fer la seva feina mentre decideix entre els dos homes de la seva vida; l'operador de boom Casey, i l'operador d'efectes especials rebel Jerry. El triangle amorós s'intensifica a mesura que els cadàvers es munten amb cada cop més brutalitat. En el clímax, tot l'equip de filmació s'uneix (tant físicament com sexualment) contra l'amenaça mortal enmig d'ells.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

Terror Firmer és la primera versió de Troma que s'edita digitalment a Avid.

La seqüència del 'Morton Springer Show' es va basar en l'experiència que va tenir Lloyd Kaufman al The Morton Downey Jr. Show.[2][3]

Els crèdits finals diuen: "UN GRÀCIES MOLT ESPECIAL A: El Departament de Policia de la ciutat de Nova York, per la seva cooperació incondicional i la seva ajuda inestimable en totes les parts d'aquesta producció". El documental The Making of Terror Firmer mostra la policia enfrontant-se amb la producció en diversos casos (un dels quals va implicar que la policia revocava el permís de rodatge de la tripulació).

La pel·lícula inclou cançons de bandes punk notables, com NOFX (Stranger than Fishin'), the Vandals (Idea for a Movie), Bouncing Souls (Argyle), Blood for Blood (My Time is Yet to Come), Anti-Flag (Someone's Gonna Die Tonight), i The Melvins (Horn Bearer). Go Kart Records va publicar una banda sonora de la pel·lícula l'octubre de 2000.

Versions alternatives[modifica]

  • L'edició especial de 2 discs ofereix a l'espectador l'opció de veure el tall sense classificació del director o veure el tall sense classificació del director amb encara més escenes suprimides que es tornen a posar a la pel·lícula. Això fa que la durada de la pel·lícula sigui de 123 minuts.
  • La versió amb classificació R de llançament de 98 minuts inclou diverses caixes que contenen les paraules "CENSURADA", que cobreixen diverses parts del cos (ja siguin nues o desmembrades). A més, per a les escenes de tall més dures, la pel·lícula es congela i apareix una finestra a la pantalla amb Kaufman explicant o recreant còmicament el que se suposa que passaria a l'escena. Les veus dels personatges que pronuncien blasfèmies en alguns moments són substituïdes per una veu òbviament desajustada que diu la versió acceptada de la paraula. Finalment, algunes parts del cos es substitueixen per imatges d'animals (per exemple, una gata).
  • El tall del director sense classificació dura 114 minuts. La versió amb classificació R molt editada dura 98 minuts.

Referències[modifica]

  1. Infos zur deutschen DVD von Terror Firmer auf Schnittberichte.com
  2. «Morton Downey Jr – Lloyd Kaufman gets Beat-Up!». Arxivat de l'original el 2012-04-24.
  3. «Oddity City – Lloyd Kaufman Interview». Arxivat de l'original el 2011-04-13. [Consulta: 5 gener 2024].

Enllaços externs[modifica]