The Baby and the Battleship

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Baby and the Battleship
Fitxa
DireccióJay Lewis
Protagonistes
ProduccióAntony Darnborough
Jay Lewis
GuióAnthony Thorne
Jay Lewis
Gilbert Hackforth-Jones
Bryan Forbes
Richard De Roy
MúsicaHumphrey Searle
James Stevens
FotografiaHarry Waxman
DistribuïdorBritish Lion Films Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit
Estrena1956
Durada96 minuts
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeMalta Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia Modifica el valor a Wikidata
Temanàutica Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNàpols Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0048974 Filmaffinity: 638652 Allocine: 142512 Rottentomatoes: m/baby_and_the_battleship Letterboxd: the-baby-and-the-battleship Allmovie: v3557 TCM: 67857 TV.com: movies/the-baby-and-the-battleship TMDB.org: 59869 Modifica el valor a Wikidata

The Baby and the Battleship (traduït El nadó i el cuirassat) és una comèdia britànica de color del 1956 dirigida per Jay Lewis i protagonitzada per John Mills, Richard Attenborough i André Morell.[1] Es basa en la novel·la també de 1956 d'Anthony Thorne amb un guió de Richard De Roy, Gilbert Hackforth-Jones i Bryan Forbes. La Royal Navy, hi va tenir una gran participació cooperant amb les seqüències filmades a Malta i a bord del HMS Birmingham .

Argument[modifica]

Quan un grup de mariners de la Royal Navy desembarca a Nàpols amb motiu d'un permís a terra, es veuen obligats a tenir cura d'un nadó, separat de la seva mare.[2] Durant una baralla, Puncher Roberts es desperta d'un KO i es troba al nadó enmig d'una plaça completament buida. Incapaç de trobar al seu amic Knocker White, o a la mare del nen, passa de contraban el nadó a bord de la seva nau, que es troba enmig d'una sèrie d'operacions conjuntes amb les forces navals aliades a la costa d'Itàlia.

Repartiment[modifica]

Curiositat[modifica]

A bord del cuirassat els mariners freguen la coberta amb un pal de fregar i un cubell escorredor com els que es van patentar a Espanya aquest mateix any 1956.

Referències[modifica]

  1. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2012-10-19. [Consulta: 16 juny 2012].
  2. [Pel·lícules http://movies.yahoo.com/movie/the-baby-and-the-battleship/ El nadó i el cuirassat (1956)]. Yahoo [Consulta: 31 maig 2012]. 

Enllaços externs[modifica]