The Bunker

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Bunker
Fitxa
DireccióRob Green Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióDaniel Figuero (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GuióClive Dawson Modifica el valor a Wikidata
MúsicaRussell Currie (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJohn Pardue (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeRichard Milward Modifica el valor a Wikidata
ProductoraMillennium Pictures (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena2001 Modifica el valor a Wikidata
Durada95 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de terror i cinema de misteri Modifica el valor a Wikidata
TemaSegona Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióAlemanya Modifica el valor a Wikidata
Època d'ambientació1944 Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0252963 Filmaffinity: 674275 Allocine: 61092 Rottentomatoes: m/the-bunker Letterboxd: the-bunker-2001 Allmovie: v257802 TMDB.org: 7454 Modifica el valor a Wikidata

The Bunker és una pel·lícula de guerra de terror britànica de 2001 dirigida per Rob Green, escrita per Clive Dawson i protagonitzada per Jason Flemyng.[1]

Argument[modifica]

A finals de 1944, les restes d'un escamot de Panzergrenadiers de la Divisió Großdeutschland van ser atrapats en una emboscada per les tropes estatunidenques. Quan es retiren, el soldat Hugo Engels és assassinat i l'esquadra troba un búnquer ocupat pels soldats Heinrich Mirus (John Carlisle) i Michael Neumann (Andrew-Lee Potts) que tenen ordres de defensar-lo. El caporal Otto Schenke s'enfronta al sergent Theobald Heydrich per no contraatacar. Mirus relata la història de la zona, on les víctimes de la pesta negra van ser massacrades per ordre d'un desconegut que va influir en la gent del poble per tornar-se els uns contra els altres.

Durant la nit, es descobreixen túnels sota el búnquer. El caporal Schenke (Andrew Tiernan) vol explorar-los, però el tinent Hercule Krupp (Simon Kunz) es nega. Mirus s'endinsa als túnels i un curiós privat de primera classe Wolfgang Kreuzmann (Eddie Marsan) el segueix. Quan es troben desapareguts, Krupp creu que han desertat i ordena una persecució. Neumann és atrapat i revela que Mirus havia estat utilitzant els túnels com a propietat privada durant diverses setmanes mentre ocultava les seves activitats específiques en ells. El caporal Bruno Baumann (Jason Flemyng) descobreix els plans per al complex mentre que el caporal Tobias Ebert (Jack Davenport) troba un senyal d'advertència. Ebert també descobreix un pou de mina on és atacat per darrere per una silueta que s'assembla a Kreuzmann.

Baumann conclou que hi ha estatunidencs als túnels i utilitza un generador per encendre els llums del complex. Krupp demana a Mirus que expliqui les misterioses activitats, però és interromput pel foc de la metralladora al búnquer. En unir-se a la secció, van descobrir que no havien disparat cap a res. Les línies telefòniques tallades els convencen que els estatunidencs són als túnels. L'esquadra es divideix i escorcolla el complex. Mirus revela la seva creença que el seu fill mort li està parlant dels túnels. La recerca de Schenke i Krupp descobreix el cos d'Ebert. Un altre grup descobreix una fossa comuna i Kreuzmann es troba catatònic i incoherent. Kreuzmann se separa del grup i es troba amb Krupp i Schenke mentre continuen la seva exploració. Sorpresos, Schenke i Krupp el maten a trets, creant en el procés un col·lapse que mata a Krupp.

El tret alerta a Neumann que entra al túnel i, corrent d'una figura fosca, s'uneix a Schenke. Mirus intenta fugir i s'embolica en filferro de pues. Quan Heydrich, Baumann i Helmut Franke intenten volar la porta del búnquer amb una granada, Schenke i Neumann confonen el soroll amb un assalt nord-americà. Van posar el fusible a una càrrega de demolició per volar la munició i evitar-la als nord-americans.

L'intent de Heydrich, Baumann i Franke d'obrir la porta fracassa. Mentre busquen una altra sortida es troben amb Schenke i Neumann que obren foc pensant que el trio són americans. Els tres són expulsats després de quedar-se sense municions. Neumann dispara al trio mentre Schenke mata en Franke i després amenaça Neumann. La munició detona i Heydrich, Baumann i Neumann fugen amb Schenke disparant-los. El trio troba la sortida principal bloquejada, intenta escapar pel pou de la mina i dispara a una figura que s'acosta. Quan Heydrich dispara a Schenke amb la seva pistola de bengales, esclata en flames. Neumann aconsegueix trencar la paret de la fossa comuna amb la seva eina d'atrinxerament ia l'aire lliure. Heydrich és apunyalat per Schenke que va sobreviure al foc, i Baumann ataca Schenke amb les mans nues. Heydrich és assassinat durant l'altercat i Baumann s'escapa amb Neumann, llançant una granada a la tomba amb Schenke on explota.

El caporal Baumann dóna permís a Neumann per rendir-se als nord-americans i es posa en marxa, trobant el cos de Mirus al filferro de pues. Quan veu soldats nord-americans, agita un mocador per rendir-se.

La pel·lícula passa a un flashback en què l'esquadra de Baumann marxa per un camp en un dia assolellat i es troba amb un grup de desertors a punt de ser executats. Se li demana a Baumann que participi en l'escamot. Baumann dispara a un home que està resant i falla abans de colpejar-lo dues vegades. Un oficial dona el tret de gràcia i l'escamot posa per a les fotografies amb l'home executat.

El flashback de Baumann acaba i marxa trontollant per rendir-se als nord-americans.

Repartiment[modifica]

Llançament[modifica]

La pel·lícula va ser estrenada en DVD per Film 2000 el 21 d'abril de 2003. Va ser reestrenada un any després per MTI Home Video.[2]

Recepció[modifica]

AllMovie va donar a la pel·lícula una ressenya mixta que afirmava: "El búnker és una sortida de terror admirable que s'acosta a donar els xocs, però que acaba en el costat monòton de les coses quan tot està dit i fet".[3]

Referències[modifica]

  1. The Bunker a timeput.com
  2. «The Bunker (2001) - Rob Green | Releases | AllMovie». AllMovie. [Consulta: 16 setembre 2015].
  3. «The Bunker (2001) - Rob Green | Review | AllMovie». Jeremy Wheeler. [Consulta: 16 setembre 2015].

Enllaços externs[modifica]