The Hunger Games: Catching Fire

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Hunger Games: Catching Fire
Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióFrancis Lawrence Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióNina Jacobson i Jon Kilik Modifica el valor a Wikidata
GuióMichael Arndt i Simon Beaufoy Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJames Newton Howard Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJo Willems Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeAlan Edward Bell
ProductoraLionsgate i Color Force Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorFórum Hungary, Netflix i Xfinity Streampix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena11 novembre 2013 Modifica el valor a Wikidata
Durada146 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeNova Jersey, Atlanta, Hawaii i Geòrgia Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost130.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació865.011.746 $ (mundial)
424.668.047 $ (Estats Units d'Amèrica) Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enEn flames Modifica el valor a Wikidata
Gènerecinema de ciència-ficció, cinema d'aventures, drama, cinema distòpic, pel·lícula basada en una novel·la i cinema d'acció Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAPG-13 Modifica el valor a Wikidata
Temarebel·lió, telerealitat, homicidi, battle royal, vinculació humana, indústria de l'entreteniment, moviment de resistència, opressió i trauma psíquic Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióPanem Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcatchingfiremovie.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1951264 Filmaffinity: 702482 Allocine: 196666 Rottentomatoes: m/the_hunger_games_catching_fire Letterboxd: the-hunger-games-catching-fire Mojo: catchingfire Allmovie: v546935 TCM: 2020944 Metacritic: movie/the-hunger-games-catching-fire TV.com: movies/the-hunger-games-catching-fire AFI: 69858 TMDB.org: 101299 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Els jocs de la fam Modifica el valor a Wikidata

The Hunger Games: Catching Fire és la segona entrega de la saga Els jocs de la fam de l'escriptora Suzanne Collins. Està dirigida per Francis Lawrence i produïda per Nina Jacobson i Jon Kilik.

Argument[modifica]

Contra tot pronòstic, la Katniss Everdeen ha guanyat els Jocs de la Fam anuals amb un altre tribut del seu districte, en Peeta Mellark. Però fou una victòria aconseguida mitjançant el desafiament al Capitoli i a les seves cruels regles. La Katniss i en Peeta haurien d'estar-ne contents. Al capdavall, acaben d'aconseguir per a ells i per a les seves famílies una vida de seguretat i abundància. Però hi ha rumors de rebel·lió, i la Katniss i en Peeta, per a horror seu, són la cara d'aquesta rebel·lió. El Capitoli està furiós i vol venjança.

Durant llur Tour de la Victòria, són testimonis que els districtes comencen a rebel·lar-se. El Districte 8 es defensa dels agents de la pau, així com el Districte 11, en el qual s'inicia una revolta després que la Katniss recordi la Rue i en Thresh, els tributs d'aquest districte assassinats als jocs anteriors. El Capitoli augmenta la seguretat a tots els districtes, canviant el nou cap de pau al Districte 12 per un de molt més cruel i sanguinari.

Mentrestant, els nous Jocs, on aquest any la Katniss serà la mentora, anuncien que seran especials, car celebren el Vassallatge dels 25 (atès que cada 2t anys fan uns jocs especials). I enguany els tributs que jugaran a l'arena seran els antics vencedors. Llavors la Katniss sap que ella haurà de tornar als Jocs, perquè és l'única vencedora del Districte 12. L'home escollit és en Haymitch, però en Peeta s'hi presenta voluntari.

Durant els Jocs, que aquest cop són en una illa on passen coses estranyes i que té forma de rellotge, en la qual depenent de la zona i de l'hora tenen lloc catàstrofes o perills diferents, des de boira verinosa fins a uns ocells que imiten les veus dels seus éssers estimats fins a onades gegants i bèsties sanguinàries. La Katniss surt malferida atès que la Johanna li fa una ferida amb un ganivet per desactivar el seu rastrejador. Aleshores s'adona que hi havia un pla per fugir de l'arena i anar al Districte 13, que realment existeix però ella ho desconeixia. En Peeta no té la mateixa sort i és capturat pel Capitoli, així com la Johanna i l'Enobaria (dos tributs de diferents districtes). Al final rep una visita d'en Gale, qui li diu que la seva família està bé, però que el Districte 12 ha estat destruït.

Repartiment[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: The Hunger Games: Catching Fire