The Walking Dead: Dead City

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióThe Walking Dead: Dead City
Gèneresèrie de televisió postapocalíptica, terror i sèrie de televisió de drama Modifica el valor a Wikidata
CreadorEli Jorné
Actors
Companyia productoraSkybound Entertainment i Valhalla Entertainment (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalAMC Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi18 juny 2023
Temporades1 Modifica el valor a Wikidata
Episodis6 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialamc.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt18546730 Allocine: 31444 Rottentomatoes: tv/the_walking_dead_dead_city Metacritic: tv/the-walking-dead-dead-city TMDB.org: 194583 Modifica el valor a Wikidata

The Walking Dead: Dead City és una sèrie de televisió de drama de terror post-apocalíptic americana creada per Eli Jorné per a AMC, basada en personatges de The Walking Dead Maggie i Negan. És la primera seqüela de la sèrie de televisió The Walking Dead i la cinquena sèrie de la franquícia The Walking Dead, que comparteix continuïtat amb les altres sèries de televisió.

Lauren Cohan i Jeffrey Dean Morgan repreten els papers de Maggie i Negan de la sèrie de televisió original, amb Gaius CharlesŽeljko Ivanek i Mahina Napoleon també protagonitzats. El desenvolupament de la sèrie va començar el març de 2022, amb el seu títol revelat aquell mes i rebatejat a l'agost. Es van anunciar càstings addicionals a l'octubre i novembre de 2022. La fotografia principal va començar el juliol de 2022 a Nova Jersey i va concloure l'octubre de 2022.

La primera temporada de la sèrie es va estrenar el 18 de juny de 2023 i constarà de sis episodis. El juliol de 2023, es va renovar per una segona temporada.

Argument[modifica]

Durant el seu viatge, Maggie i Negan es troben en un Manhattan postapocalíptic ara en ruïnes i presa dels caminants. El croat, un ex Salvador que té un negoci pendent amb Negan, ha segrestat Hershel (fill de Maggie) i li demana un intercanvi a Maggie: Negan per Hershel Jr..

Episodis[modifica]

Temporada Episodis Emissió a EUA
Estrena Final
Primera temporada 6 18 de juny de 2023 (2023-06-18) 23 de juliol de 2023 (2023-07-23)
Segona temporada 6 TBA TBA

Primera temporada (2023)[modifica]

Núm. Títol original Dirigit per Escrit per Data d'estrena als Estats Units
1 "Old Acquaintances" Loren YaconelliEli Jorné18 de juny de 2023
Després d'un atac a Hilltop, el fill de Maggie, Hershel, és segrestat per Croat, un antic Salvador que viu a Manhattan. Desesperada per salvar-lo, Maggie va rastrejar de mala gana en Negan per ajudar els que fugen dels mariscals de New Babylon liderats per Perlie Armstrong després de suposadament matar cinc persones. A canvi que Maggie li doni a la seva jove parella Ginny una casa a Hilltop, Negan accepta ajudar-la amb els dos prenent com a ostatge el jove mariscal Jano i Maggie s'enfronta a l'odi cap a Negan per assassinar Glenn. A Manhattan, el trio es troben amb caminants que cauen d'edificis i un joc de gat i ratolí amb Perlie en una tintoreria que mata accidentalment a Jano mentre els persegueix. En un altre lloc, el croat demana a Hershel informació sobre Negan i envia a la mort un presoner fugitiu després que l'home es nega a respondre preguntes sobre el seu grup. 
2 "Who's There" Loren YaconelliEli Jorné25 de juny de 2023
Una dona vella anomenada Esther ajuda a Maggie i Negan a escapar d'un ramat i els porta a la seva tribu de supervivents que són caçats pel croat i el seu poble, els Burazi. En Negan revela que el croat va ser un dels primers salvadors, servint com a interrogador de Negan fins que va anar massa lluny amb un jove supervivent, obligant en Negan a intentar matar-lo. No obstant això, Negan només va aconseguir volar l'orella dreta del croat i fugir. La tribu és atacada pels Burazi, matant diverses persones, inclosa Esther, abans que pugui escapar. Com a represàlia, en Negan mata brutalment un dels Burazi com a exemple per als altres, que és presenciat per Maggie. Després que Maggie reveli la seva veritable missió, la tribu revela que poden ajudar-la a arribar al croat. En un altre lloc, la Ginny lluita per adaptar-se a la vida a Hilltop, i finalment roba una motocicleta i fuig. Perlie visita l'apartament del seu germà Joel, només per trobar-lo mort per suïcidi. Cau en un parany fora, Perle és capturat pel croat. 
3 "People Are a Resource" Kevin DowlingKeith Staskiewicz2 de juliol de 2023
En els flashbacks, Negan s'uneix amb la Ginny mentre busquen la seva joguina desapareguda. En el present, la Ginny es dirigeix a Manhattan. El croat manté captiva a Perlie al renovat Madison Square Garden on posa a prova les habilitats del mariscal en una lluita contra els caminants i qüestiona els seus motius. Perlie finalment revela que està a Manhattan a la recerca de Negan, per a sorpresa del croat, que al seu torn revela que va perdre la seva família a causa dels caníbals prop de l'inici de l'apocalipsi. Els membres de la tribu expliquen a Maggie i Negan sobre l'operació dels Burazi que reconeixen com una versió retorçada dels Salvadors i, utilitzant la història de la derrota de Negan per part de la milícia, inspiren als membres de la tribu per ajudar-los. Tommaso revela que va ser capturat i torturat, però que va poder escapar utilitzant l'antiga estructura de Penn Station i el sistema de metro que poden utilitzar per entrar. Maggie parla amb Negan sobre la pèrdua d'Hershel i la seva família. Al seu torn, Negan revela que va enviar l'Annie i el seu fill Joshua a Missouri a un lloc segur després de matar cinc homes que havien robat, colpejat i violat l'Annie com a venjança, i per això se'l busca. Luther descobreix el cartell de recerca de Negan, el que porta a una baralla en la qual Negan cediu als seus instints més foscos i finalment el mata. Després de trobar la joguina de la Ginny, la Maggie contempla cremar-la, observada en secret per la Ginny. 
4 "Everybody Wins a Prize" Kevin DowlingEli Jorné9 de juliol de 2023
En un flashback, Negan i Simon s'enfronten al croat pel brutal assassinat d'una noia. En el present, Maggie i Negan lideren un atac al Madison Square Garden per rescatar Hershel i matar el croat. Tanmateix, el croat s'anticipa a les seves accions i posa un parany, evacuant la seva gent de l'arena mentre deixa entrar els caminants i utilitza els sistemes de llum i so per conduir-los a les tribus. Aclaparada i superada en nombre, la majoria de la tribu moren amb només Maggie, Amaia, Tommaso i Ginny escapant a les clavegueres. En Negan s'enfronta al croat que el saluda alegrement i intenta que s'uneixi a ell, intentant matar a la Perlie com a mostra de bona fe. Per a sorpresa del croat, Negan salva la vida del mariscal i fuig amb ell. Tanmateix, Perlie manté Negan a punta de pistola, amenaçant-lo amb una execució sumaria pels seus crims tot i haver-li salvat la vida. 
5 "Stories We Tell Ourselves" Gandja MonteiroBrenna Kouf16 de juliol de 2023
En flashbacks, la Ginny descobreix que la Maggie menteix sobre robar el gra dels Bricks, mentre que el croat segresta Hershel i demana a Negan a canvi del seu retorn. En el present, el croat visita la Dama que reitera la necessitat de Negan de salvaguardar el seu propi futur. Mentre es desplacen per Manhattan, Negan i Perlie es coneixen, amb Negan revelant el motiu dels seus assassinats. Malgrat les seves creences sacsejades pels esdeveniments recents, la Perlie s'obre a Negan sobre els dubtes creixents del seu germà Joel i de la Perlie sobre què està fent. Maggie, que es revela que va guardar la joguina de Ginny en lloc de cremar-la, dedueix que en Tommaso havia venut la tribu, el que va provocar que el seu amagatall fos atacat i emboscat al Madison Square Garden. Tommaso admet que va fer un tracte amb el croat, prometent-li un vaixell i una oportunitat de viure millor per a la seva família a terra, horroritzant l'Amaia, tot i que Maggie és més comprensiva. A les clavegueres, l'Amaia i el Tommaso són víctimes dels caminants, però la Maggie i la Ginny són capaços d'escapar després que Maggie lluiti amb èxit contra un caminant massiu fusionat. A la superfície, la Ginny dispara una bengala a l'aire que és detectada per Negan. 
6 "Doma Smo" Gandja MonteiroEli Jorné23 de juliol de 2023
Després de retrobar-se amb la Ginny, en Negan revela que va matar el seu pare en un intent desesperat d'aconseguir que marxés. Perlie porta a la Ginny als Bricks abans de tornar a New Babylon on menteix sobre la mort de Negan i el líder de New Babylon mostra interès pel metà que els Burazi són capaços de produir, que és una font de combustible millor que l'etanol. Maggie i Negan segueixen el croat fins a la terminal de ferris de Staten Island, on Negan dedueix que Maggie l'està atraient a una trampa per matar-lo. Reconeixent que la Maggie no l'hauria de perdonar mai per les seves accions, tot i que decebut perquè junts podrien haver salvat Hershel de veritat, en Negan permet a la Maggie canviar-lo al croat pel seu fill, que castiga a Maggie perquè es preocupi més per la seva obsessió per Negan que per ell. Després de tornar als Bricks, Maggie s'adona que Hershel té raó i decideix trobar una manera d'acabar definitivament amb la seva baralla amb Negan perquè finalment pugui trobar la pau. El croat lliura Negan a la Dama, explicant-li que vol que Negan uneixi les diferents comunitats de Manhattan per oposar-se a la Federació de Nova Babilònia i altres que vindrien pels seus recursos naturals. Després d'haver après la història de l'assassinat de Glenn per Hershel, la Dama revela que li va tallar el dit del peu a Hershel i amenaça de tornar-lo a perseguir si Negan no compleix, utilitzant la cura del nen que Negan té com a palanca contra ell. Al mateix temps, Maggie descobreix els dibuixos de la dama d'Hershel i s'adona de l'amenaça continuada per al seu fill. 

Segona temporada[modifica]


Repartiment[modifica]

Personatges principals[modifica]

  • Maggie Greene (temporada 1-present), interpretada per Lauren Cohan.
    Vídua de Glenn Rhee, líder de la colònia Hilltop, una comunitat de supervivents que es va traslladar de Virgínia a Nova York.
  • Negan (temporada 1-present), interpretat per Jeffrey Dean Morgan.
    Ex líder dels Salvadors.
  • Perlie Armstrong (temporada 1-present), interpretat per Gaius Charles.
    Mariscal de la New Babylon Federation, una xarxa de comunitats de supervivents de Nova York, encarregada de localitzar Negan.
  • El Croat (temporada 1-present), interpretat per Željko Ivanek.
    Originari de Croàcia, és un ex membre despietat dels Saviors que va capturar el fill de Maggie, Hershel Rhee. També és el líder dels Burazi, un grup de supervivents hostils que s'han apoderat de Manhattan.
  • Ginny (temporada 1-present), interpretada per Mahina Napoleon.
    Una noia muda que en Negan cuida després que el seu pare mor.

Personatges secundaris[modifica]

  • Hershel Rhee, (temporada 1-present), interpretat per Logan Kim.
  • Tomasso (temporada 1), interpretat per Jonathan Higginbotham.
  • Amaia (temporada 1), interpretada per Karina Ortiz.

Personatges convidats[modifica]

Producció[modifica]

Desenvolupament[modifica]

El març de 2022, AMC va informar que estaven desenvolupant un quart spin-off de The Walking Dead titulat Isle of the Dead que gira al voltant de Maggie i Negan amb Lauren Cohan i Jeffrey Dean Morgan reprenen els seus respectius papers de la sèrie original i Eli Jorné, un escriptor. i coproductor executiu de The Walking Dead, adjunt com a showrunner al costat de Cohan i Morgan com a productors executius.[1] A finals d'agost, el títol de la sèrie va passar a anomenar-se The Walking Dead: Dead City.[2] El juliol de 2023, la sèrie es va renovar per a una segona temporada.[3]

Càsting[modifica]

L'abril de 2022, Gaius Charles va ser seleccionat com a Perlie Armstrong.[4] Al juliol, Željko Ivanek, Jonathan Higginbotham i Mahina Napoleon van ser elegits per interpretar "El Croat", Tommaso i Ginny, respectivament.[5]

Filmació[modifica]

La fotografia principal va començar el 19 de juliol a Nova Jersey i es va acabar el 24 d'octubre de 2022.[6][7] Les ubicacions inclouen Meadowlands Arena, Franklin Lakes Nature Preserve, Port Newark, National Newark Building, Newark Symphony Hall, Hoboken Terminal, Liberty State Park i Shades of Death Road.[8]

Alliberament[modifica]

The Walking Dead: Dead City es va estrenar a AMC el 18 de juny de 2023.[9][10] La sèrie es va estrenar aviat a AMC+ el 15 de juny, amb episodis posteriors disponibles tres dies abans de l'estrena de la seva emissió.[11] La primera temporada s'estrenarà en Blu-ray i DVD el 12 de setembre de 2023.[12]

Referències[modifica]

  1. Ross, Dalton (March 7, 2022). «Lauren Cohan and Jeffrey Dean Morgan to star in new 'Walking Dead' spin-off». Entertainment Weekly (en en-US). 
  2. Tassi, Paul. «Why Did 'Isle Of The Dead' Change Its Name To 'Dead City' For The Maggie-Negan Spin-Off?», 28-08-2022. [Consulta: 29 agost 2022].
  3. Goldberg, Lesley. «‘Walking Dead’ Spinoffs ‘Dead City,’ ‘Daryl Dixon’ Renewed at AMC», 21-07-2023. [Consulta: 21 juliol 2023].
  4. Andreeva, Nellie. «'Isle Of The Dead': Gaius Charles Joins Lauren Cohan & Jeffrey Dean Morgan In 'The Walking Dead' Spinoff», 28-04-2022. [Consulta: 16 novembre 2022].
  5. Bonomolo, Cameron. «Isle of the Dead Announces New Cast Members», 26-07-2022. [Consulta: 13 agost 2022].
  6. Contreras, Cydney. «Jeffrey Dean Morgan Shared a Major Update on The Walking Dead Spin-Off The Isle of the Dead», 19-07-2022. [Consulta: 30 juliol 2022].
  7. Bythrow, Nick. «Jeffrey Dean Morgan Seemingly Confirms TWD Spinoff Filming Wrap», 24-10-2022. [Consulta: 7 novembre 2022].
  8. Kuperinsky, Amy. «Another 'Walking Dead' spinoff is filming in N.J., because zombies love it here», 16-03-2023. [Consulta: 26 març 2023].
  9. Piester, Lauren. «The Walking Dead: Dead City: Release Date, Cast, and Everything Else to Know», 14-03-2023. [Consulta: 26 març 2023].
  10. Treese, Tyler. «The Walking Dead: Dead City Premiere Date & New Logo Revealed», 25-03-2023. [Consulta: 26 març 2023].
  11. McPherson, Christopher. «'The Walking Dead: Dead City' Is Set to Arrive Early for AMC+ Subscribers», 18-05-2023. [Consulta: 15 juny 2023].
  12. «The Walking Dead: Dead City - Season One Blu-ray», 22-07-2023. [Consulta: 23 juliol 2023].

Enllaços externs[modifica]