Tití de Madidi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuTití de Madidi
Plecturocebus aureipalatii Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN136815 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdrePrimates
FamíliaPitheciidae
GènerePlecturocebus
EspèciePlecturocebus aureipalatii Modifica el valor a Wikidata
((Wallace, 2005)
Nomenclatura
Sinònims
  • Callicebus aureipalatii
ProtònimCallicebus aureipalatii Modifica el valor a Wikidata
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

El tití de Madidi (Plecturocebus aureipalatii) és una espècie de mico del Nou Món.[1] Aquest tití fou descobert al Parc Nacional Madidi, a l'oest de Bolívia, l'any 2004.

Aquesta espècie fou descoberta durant una expedició d'investigació promoguda per Robert Wallace, de la Wildlife Conservation Society. L'equip de l'expedició, compost per Annika M. Felton, Adam Felton i Ernesto Cáceres, foren els primers investigadors a filmar i observar aquesta espècie, fins aleshores desconeguda per la ciència. En lloc d'escollir un nom ells mateixos, Wallace, el seu equip i la WCS subhastaren el dret de donar nom a l'animal per aconseguir diners per FUNDESNAP (Fundación para el Desarrollo del Sistema Nacional de Áreas Protegidas), l'organització sense ànim de lucre que manté el Parc Nacional Madidi. GoldenPalace.com, un d'entre una dotzena de postors, pagà 650.000 dòlars perquè l'espècie portés el seu nom (en llatí, aureipalatii significa 'del palau daurat', en anglès Golden Palace).

Referències[modifica]

  1. Wallace, R. B.; de la Torre, S.; Veiga, L. M. «Callicebus aureipalatii» (en anglès). Llista Vermella d'Espècies Amenaçades de la UICN, 2008, 2008, pàg. e.T136815A4342993. DOI: 10.2305/IUCN.UK.2008.RLTS.T136815A4342993.en.