Vés al contingut

Torre talaia de la Porqueriza

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Torre talaia de la Porqueriza
Nom en la llengua original(es) Torre de la Porqueriza Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusTorre, monument i torrassa Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMoclín (Província de Granada) Modifica el valor a Wikidata
Map
 37° 22′ N, 3° 47′ O / 37.37°N,3.79°O / 37.37; -3.79
Bé d'interès cultural
Data22 juny 1993
IdentificadorRI-51-0007786
Bé d'interès cultural
Data29 juny 1985
IdentificadorRI-51-0007786

La Torre talaia de la Porqueriza, també coneguda com a Torre de Tózar, és una torre de guaita d'època nassarita, situada prop de la localitat de Tózar, en el municipi de Moclín, a la província de Granada (Espanya).

Descripció[modifica]

Està situada sobre una elevació calcària, al costat de la carretera de Tózar a Moclín, i prop d'un jaciment arqueològic d'època ibèrica, amb abundant ceràmica, existint a més diverses restes constructives de la Guerra Civil espanyola.

Té planta circular i desenvolupament cilíndric, construïda amb paredat i farcit, de quarsites i travertí, amb argamassa abundant en calç, conservant en alguns llocs l'esquerdejat. El paredat està ordenat amb ripis de pedra menuda o, fins i tot, de teula.

En conservar-se en alçada, és perceptible la finestra del seu terç superior, adovellada, que servia de porta a l'estança superior. Formava part del sistema defensiu del poderós Castell de Moclín, sent el seu punt més septentrional.

Referències[modifica]

  • MALPICA COLL, Antonio (1996): Poblamiento y Castillos en Granada; El Legado Andalusí-Lunwerg Edt; Barcelona. ISBN 84-7782-407-X