Triangle (pel·lícula de 2007)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaTriangle
Triangle i 铁三角 Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióTsui Hark, Ringo Lam i Johnnie To Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióYau Nai-Hoi (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MúsicaGuy Zerafa Modifica el valor a Wikidata
FotografiaCheng Siu-Keung Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeDavid M. Richardson (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorMedia Asia Entertainment Group i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenHong Kong Modifica el valor a Wikidata
Estrena2007 Modifica el valor a Wikidata
Durada93 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcantonès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema d'acció Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióHong Kong Modifica el valor a Wikidata

Lloc webtrianglethemovie.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0846017 Filmaffinity: 737413 Allocine: 127817 Rottentomatoes: m/1216813-triangle Letterboxd: triangle Allmovie: v399564 TCM: 659883 TV.com: movies/triangle-2007 TMDB.org: 32151 Modifica el valor a Wikidata

Triangle (xinès simplificat 铁三角, xinès tradicional 鐵三角, pinyin, tie san jiao) és una pel·lícula d'acció de Hong Kong del 2007 produïda i dirigida per Tsui Hark, Ringo Lam i Johnnie To. El títol de la pel·lícula fa referència tant a l'aclamat trio de cineastes com a la incòmoda fraternitat dels tres protagonistes de la pel·lícula. Triangle explica una història que s'explica en tres segments de trenta minuts, dirigits de manera independent pels tres directors. És protagonitzada per Louis Koo, Simon Yam i Sun Honglei com un grup d'amics que van descobrir un tresor amagat que ràpidament va cridar l'atenció entre d'altres. El lema de la pel·lícula és "Temptació. Gelosia. Destí". Cada paraula s'associa sovint amb els segments que apareixen en ordre cronològic.

La primera pel·lícula de Hong Kong feta en format història marc, Triangle va fer que cada director es fes càrrec d'un segment de pel·lícula, incorporant el seu propi equip de producció i guionistes per continuar la història posada en marxa pel director anterior. . Els crítics van notar fàcilment la manca de continuïtat entre cada segment, ja que el trio de directors no va compartir els seus guions junts mentre discutien els conceptes.

Triangle es va projectar fora de competició al 60è Festival Internacional de Cinema de Canes.[1] Més tard es va estrenar a la Xina l'1 d'octubre de 2007, un mes abans de la seva estrena a Hong Kong.

Argument[modifica]

El petit Fei (Louis Koo), el seu amic casat Sam (Simon Yam) i el propietari d'una botiga d'antiguitats Mok (Sun Hong Lei) tenen una necessitat desesperada de diners. Fei vol que el seu amic condueixi un cotxe d'escapada per robatori, però Sam es retira, posant a Fei en problemes amb les tríades. Mentre discuteixen els tres, un home misteriós els deixa un mapa, que els condueix a un tresor improbable sota l'edifici del Consell Legislatiu. Sembla que tots els seus problemes financers s'han resolt després d'un atracament nocturn, però estan sent rastrejats pel policia ombrívol Wen (Gordon Lam), que manté una aventura amb el emocionalment inestable esposa de Sam, Ling (Kelly Lin), i té connexions amb Fei. Quan surten a la llum els embolics retorçats de la relació, la fraternitat es trenca perillosament i el tresor acaba en mans equivocades.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

La pel·lícula es va rodar íntegrament a Hong Kong amb actors de la ciutat i de la Xina continental. Cada director era l'únic responsable d'un terç de la pel·lícula (uns 30 minuts cadascun). No van discutir els seus segments entre ells, i cada director tenia un conjunt diferent d'escriptors treballant en cada segment, els més notables eren Yau Nai-hoi, Au Kin-yee i Yip Tin-shing, guionistes freqüents de Johnnie To i les seves pel·lícules Milkyway Image. Tots els segments es basaven en el mateix editor, director de fotografia i música per garantir la uniformitat.[2] David M. Richardson va ser editor, Guy Zerafa va proporcionar la banda sonora de la pel·lícula i Cheng Siu-Keung va servir com a director de fotografia. Tots tres havien treballat a la pel·lícula de To del 2006 Fong juk.

Tsui Hark va ser el primer a començar la producció de la pel·lícula, ja que To i Lam van coincidir que era el seu concepte original. El pla inicial era rodar Triangle a finals de 2007, però el pla es va canviar a causa de la resposta positiva aclaparadora d'un gran nombre de distribuïdors europeus.[3] Després que Tsui completés el primer segment de Triangle, Lam va mirar el desenvolupament del mateix abans de rodar la segona part i després va lliurar la pel·lícula a Johnnie To, que va completar la tercera part amb la conclusió de la història.[4]

Projeccions del festival[modifica]

Triangle es va projectar fora de competició al 60è Festival Internacional de Cinema de Canes.[1] També es va projectar al Festival Internacional de Cinema de Santa Barbara i al Festival Internacional de Cinema de Seattle.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]