Triumph des Willens

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaTriumph des Willens

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióLeni Riefenstahl Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióLeni Riefenstahl Modifica el valor a Wikidata
GuióLeni Riefenstahl i Walter Ruttmann Modifica el valor a Wikidata
MúsicaHerbert Windt Modifica el valor a Wikidata
FotografiaFranz Weihmayr, Sepp Allgeier, Karl Attenberger, Werner Bohne, Walter Frentz, Hans Karl Gottschalk, Franz Koch, Paul Karl Lieberenz, Walter Riml i Károly Vass Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeLeni Riefenstahl Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorUniversum Film AG i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenReich alemany Modifica el valor a Wikidata
Estrena28 març 1935 Modifica el valor a Wikidata
Durada114 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalalemany Modifica el valor a Wikidata
RodatgeNuremberg Modifica el valor a Wikidata
Coloren color i en blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Formatformat acadèmic Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredocumental i cinema propagandístic Modifica el valor a Wikidata
TemaMíting de Nuremberg Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióBerlín Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0025913 Filmaffinity: 241205 Allocine: 53965 Rottentomatoes: m/triumph_of_the_will Letterboxd: triumph-of-the-will Allmovie: v51040 TCM: 328112 TV.com: movies/triumph-of-the-will Archive.org: 1935-Triumph-des-Willens-Das-Dokument-vom-Reichsparteitag-1934 TMDB.org: 39266 Modifica el valor a Wikidata

Triumph des Willens (literalment, en català, "El triomf de la voluntat") és una pel·lícula propagandista nazi dirigida per Leni Riefenstahl. Mostra el desenvolupament del congrés del Partit Nacional-socialista el 1934 a Nuremberg. La pel·lícula inclou imatges de membres uniformats del partit desfilant (tot i que hi apareixen relativament pocs soldats alemanys) al so de conegudes marxes, a més de parts de discursos de diversos líders nazis al Congrés, com Adolf Hitler. Fou Hitler qui encarregà el film i el seu nom figura als crèdits inicials. El tema principal de Triumph des Willens és el retorn d'Alemanya a la categoria de potència mundial, amb Hitler com una mena de messies que restituirà la glòria a la nació.

La pel·lícula s'estrenà el 1935 i és una de les pel·lícules de propaganda més conegudes de la història del cinema.

Les tècniques emprades per Riefenstahl, que van incloure càmeres en moviment, l'ús de teleobjectius per crear una perspectiva distorsionada, fotografia aèria i un revolucionari enfocament en l'ús de la música i la cinematografia, han fet que Triumph des Willens sigui considerat el documental politicoartístic més ben executat en la història del cinema.

Leni Riefenstahl guanyà diversos premis, no només a Alemanya, sinó també als Estats Units, França, Suècia i a altres països. Aquesta pel·lícula ha influït en altres films, documentals i publicitats fins avui dia.

Argument[modifica]

Triumph des Willens ha estat descrita com «feta per nazis, per a nazis i sobre els nazis». El film comença amb un pròleg, l'únic comentari a tota la pel·lícula. En un mur de pedra, apareix el següent text: El 5 de setembre del 1934,... 20 anys després de l'esclat de la Guerra Mundial... 16 anys després del començament del nostre sofriment... 19 mesos després de l'inici del renaixement alemany... Adolf Hitler volà un altre cop a Nuremberg a inspeccionar-hi les columnes dels seus fidels seguidors.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Triumph des Willens