Uadjitefni

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaUadjitefni

Bol de pedra inscrit amb el nom del Fill del Rei Uadjetefni. Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópríncep, alt funcionari Modifica el valor a Wikidata
PeríodeAntic Egipte Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaDinastia II d'Egipte Modifica el valor a Wikidata

Uadjitefni, també llegit com a Uadjet-tefni, (wˀḏ-tfnj, "") va ser un príncep egipci i alt funcionari de la II Dinastia. Els egiptòlegs no s'han posat d'acord sobre quin rei governava durant l'època de Uadjitefni.

Uadjitefni
en jeroglífic
M13I10t
f
n

Uadjitefni només està testimoniat per dues inscripcions en bols de pedra. Aquests bols es van trobar als magatzems subterranis situats sota la Galeria del Sud de de la Piràmide de Djoser a Saqqara.[1][2] Portava el títol de Fill del Rei (sa-nesw).[1]

Gairebé no se sap res de Uadjitefni, llevat del seu títol de príncep. També es desconeix de qui era fill, ja que no s'ha trobat cap nom reial relacionat amb ell.

El disseny cal·ligràfic i la dicció de les inscripcions mostren una gran semblança amb altres inscripcions que es remunten a l'època dels reis Ninetjer i Ueneg-Nebti. Per tant, Uadjitefni podria haver viscut i servit sota aquests dos reis.[1][2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Lacau i Lauer, 1936, p. 7 i 55.
  2. 2,0 2,1 Dodson i Hilton, 2004, p. 49.

Bibliografia[modifica]

  • Dodson, Aidan; Hilton, Dyan. The Complete Royal Families of Ancient Egypt (en anglès). Thames & Hudson, 2004. ISBN 0-500-05128-3. 
  • Lacau, Pierre; Lauer, Jan-Phillip. La Pyramide a Degrees (en francès). Vol. IV: Inscriptions Gravees sur les Vases: Fouilles à Saqqarah. El Caire: Service des antiquités de l’Égypte, 1936.