Unió de Forces Democràtiques-Nova Era

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióUnió de Forces Democràtiques-Nova Era
Mr ufd.gif
Dades bàsiques
Tipus entitat partit polític
Història
Fundació 1991
Organització i govern
Secretariat Ahmed Ould Daddah
Modifica dades a Wikidata

La Unió de Forces Democràtiques-Nova Era (Union des Forces Democratiques-Ere Nouvelle) fou un partit d'oposició a Mauritània, establert després del retorn al multi partidisme el 1991. El seu líder fou Ahmed Uld Dada, germà de l'antic president, i el seu primer secretari general fou Messaoud Ould Boulkheir.

Va obtenir el 33% a les eleccions presidencial del 1992. El 1993 Hamid Uld Muknas e va escindir amb nombrosos militants i va formar la Unió per la Democràcia i el Progrés (Union pour la Democratie et le Progres, UDP).

A les eleccions de 1994 va aconseguir forta representació al sud però després van seguir escissions: militants negres va revitalitzar El-Hor (Homes Lliures o Llibertat), i un altre de joves intel·lectuals va formar el Mouvement des Democrates Independants (MDI), que va acabar aliat amb el partit del govern, PRDS.

El 1995 membres també negres, integrants del comitè de crisis del partit, es van escindir i van entrar a El Hor. El mateix 1995 es va establir una organització comuna de negres i moros blancs anomenada Acció pel Canvi, dirigida per l'antic secretari general de la UFD, Messaoud Ould Boulkheir, considerat pro libi, partit que fou suspès el 1997.

El 1996 va perdre bona part dels escons i el líder Ahmed Uld Dada va acusar al govern de frau, retirant-se de la segona volta. El 1997 a les eleccions presidencials es va integrar en el Front Popular (UFD, Acció pel Canvi, El Altala, Aliança pel Canvi i el Progrés, i la Unió per la Democràcia i el Progrés) que finalment no hi va concórrer. Fou declarat fora de la llei el 28 d'octubre del 2000. El president del Front Popular Mohammed Lamine Ch'bih Uld Melainine, fou detingut el 8 d'abril del 2001.

La UFD-EN fou substituïda pel Reagrupament de Forces Democràtiques (Rassemblement des Forces Démocratiques, RFD).

La bandera de la UFD era de tres franges verticals, verda, blanca i verda (els colors nacionals), amb l'emblema al centre.