Union für Südtirol

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióUnion für Südtirol
Union fuer Suedtirol.png
Dades bàsiques
Tipus entitat Partit polític sudtirolès
Ideologia Nacionalisme, Conservadorisme
Història
Fundació 1988
Organització i govern
Seu central 
Secretariat Andreas Pöder
Publicació Zukunft Heimat
Afiliació europea ALE fins a 2008
Representació 1 conseller

Web http://www.unionfs.com
Modifica les dades a Wikidata

Union für Südtirol (UfS) és un partit polític nacionalista i independentista de dretes de Tirol del Sud. Defensa la tutela dels alemanys i ladins de la regió i l'autodeterminació. També està obert a la defensa de les tradicions i al medi ambient de la regió. A les eleccions europees es presenta en coalició amb el Partit Sard d'Acció, Lliga per l'Autonomia - Aliança Llombarda, Lliga Front Vèneto i Libertà Emiliana-Alleanza Libera Emilia. El seu òrgan és el periòdic Zukunft Heimat.

Fou creat el 1988 per Alfons Benedikter, Eva Klotz i Gerold Maraner com a escissió del Südtiroler Volkspartei (SVP), i aplegaren membres de llistes menors com Freiheitliche Partei Südtirols, el Südtiroler Heimatbund i altres.

Benedikter serà nomenat obmann (secretari), i mantindrà confrontació amb SVP. El 1991 nomena secretari Martin Wenter, però no treu consens i el 1993 el substitueix per Karl Augsten, de manera que a les eleccions regionals de 1993 obté 2 consellers (Klotz i Benedikter).

El 1994 es reestructura el partit. L'obmann és substituït per un landessekretär (secretari provincial); n'és nomenat Andreas Pöder, i es crea la Junge Union. El 1995 es presenta a les eleccions municipals i obté 40 regidors.

A les eleccions legislatives italianes de 1996 se presenta per separat del SVP i obté 55.548 vots a la Cambra dels Diputats i 19.330 al Senat d'Itàlia, i cap escó. A les regionals de 1998 manté dos consellers (Klotz i Pöder), confirmats per les regionals de 2003. Tanmateix, la seva progressió es va veure afectada pels enfrontaments personals entre Eva Klotz i Andreas Pöder, que provocaren que el 2007 Klotz abandonés el partit per a fundar el moviment Süd-Tiroler Freiheit. Això provocà que a les provincials de 2008 només obtinguessin 3l 2,3% dels vots i un conseller.

Enllaços externs[modifica]