Vés al contingut

Usuària:Lucia Trassierra/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

JAZZ JENNINGSJazz Jennings (Florida del Sud, 6 d'octubre de 2000)és una dona nord-americana de YouTube, personalitat de televisió i activista pels drets LGBTI+ públicament més joves en ser identificades com a transgènere.

Es va donar a conèixer el 2007 en una entrevista amb Barbara Walters al programa 20/20, fet que va portar a altres entrevistes i aparicions d'alt perfil. Christine Connelly, membre de la junta directiva de l'Aliança de Joves Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transgènere de Boston, va declarar: «Va ser la primera persona jove que va captar l'atenció nacional, va sortir a la televisió i va poder articular la perspectiva i el punt de vista amb tanta innocència». Els seus pares van notar que Jennings tenia clar que era dona tan aviat com va poder parlar.

És cofundadora honorària de la TransKids Purple Rainbow Foundation, que ella i els seus pares van fundar el 2007 per ajudar els joves transgènere. El 2013, va fundar Purple Rainbow Tails, una empresa on crea cues de goma de sirena per recaptar fons per a nens transgènere.

Presenta una sèrie de vídeos de YouTube sobre la seva vida, titulats "I Am Jazz". Jennings protagonitza la sèrie de telerealitat del canal TLC, I Am Jazz, que se centra en la seva vida amb la seva família quan era adolescent i com a jove transgènere . La sèrie es va estrenar el 15 de juliol de 2015.

BiOGRAFIA

Va néixer a l'estat de Florida del Sud de pares Greg i Jeanette ("Jennings" és un pseudònim). La família és jueva, i el seu cognom és "un cognom molt jueu, llarg". Jennings té una germana gran, Ari, i dos germans grans, els bessons Sander i Griffen.

A Jennings se li va assignar el sexe d'home en néixer. Als cinc anys li van diagnosticar disfòria de gènere, cosa que la va convertir en una de les persones més joves documentades públicament a ser identificades com a transgènere. Jennings va deixar en clar tan aviat com va poder parlar que era dona i, encara que la família la va presentar públicament amb roba de gènere neutre, ella volia que la presentessin amb roba femenina.

Jennings va assistir a Broward Virtual School, on va ser la millor estudiant de la classe de 2019. Va ser acceptada a la Universitat de Harvard, però va endarrerir l'entrada durant un any.

Als sis anys, Jennings i la seva família van començar a aparèixer a la televisió per parlar sobre els desafiaments de créixer com a transgènere. La seva història ha estat coberta pels programes de televisió nacional 20/207 ia The Rosie Show, on va aparèixer al costat de

Chaz Bono. El 2007, Jennings i els seus pares van fundar ransKids Purple Rainbow Foundation, Fundació Transkids, per ajudar els joves transgènere.

El 2011, I Am Jazz: A Family in Transition, un documental sobre la seva vida i la seva família, es va estrenar a Oprah Winfrey Network.Dos anys més tard, va fundar Purple Rainbow Tails, una empresa que fabrica aletes de goma de sirena per a recaptar fons per a nens transgènere. Aquest mateix any, en una entrevista de seguiment amb Barbara Walters al programa 20/20, van parlar sobre la batalla de dos anys i mig de Jennings amb la Federació de Futbol dels Estats Units ( USSF), l'organisme rector de l'esport als Estats Units per permetre jugar en equips femenins. Amb l'ajuda del Centre Nacional per als Drets de les Lesbianes, va aconseguir canviar les polítiques de la USSF i permetre que els estudiants transsexuals juguessin.

Aquest setembre, Jennings va coescriure un llibre per a nens, I Am Jazz, amb Jessica Herthel, directora del Projecte d'Educació Nacional Stonewall. El llibre detalla la seva vida com a nena transgènere.

El 2014 va ser convidada als GLAAD Media Awards, compartint escenari amb Zach Wahls i Lauren Foster. També aquest any va ser nomenada una de "The Most Influential Teens of 2014" per Time, i es va reconèixer com la persona més jove que ha aparegut a les llistes d'Out ' 'Out 100' i The Advocate "40 Under 40".​ També va ser nomenada a OUT ' 2014 llista Trans 100, nomenat Human Rights Campaign de Joves Ambaixadors, i va rebre el Premi Trailblazer Juvenil de LogoTV el 2014.

Al març de 2015, Johnson & Johnson va anunciar un acord perquè Jennings aparegués publicitat de Clean & Clear. Jennings es va convertir en portaveu de la campanya digital "See The Real Me" de Clean & Clear i va compartir "les proves de créixer com transgènere". També va modelar per a la campanya NOH8.  També és autor d'un article per a Time a la llista de les 100 persones més influents de la revista Time, escrivint l'entrada per a Laverne Cox.

Jennings i la seva família van aparèixer a la sèrie de telerealitat I Am Jazz, que es va estrenar el juliol de 2015 al canal de televisió TLC i s'ha emès quatre temporades completes. La cinquena temporada, que narra les setmanes prèvies a la cirurgia de Jazz, es va estrenar l’1 de gener del 2019.

El 2016, Jennings va publicar unes memòries, Being Jazz: My Life as a (Transgender) Teen.

VIDA PERSONAL

“Jennings” és un pseudònim, ja que el seu cognom real és “un cognom molt jueu i llarg”. Jennings va parlar sobre la seva orientació sexual amb Barbara Walters durant la seva entrevista al programa 20/20, on va assenyalar que se sent atret romànticament pels nois i que albergava certa aprensió sobre les cites a causa de la seva identitat transgènere. En un vídeo de preguntes i respostes publicat al seu canal de YouTube el juliol de 2014, Jennings va declarar que és pansexual i que estima les persones "per la seva personalitat", independentment de la seva orientació sexual o estat de gènere.

El 2013, Jennings va parlar públicament sobre el seu desig de convertir-se en mare en el futur.

En una entrevista publicada a la revista People el 2018, Jennings va revelar que segons les instruccions dels seus cirurgians, havia perdut almenys 30 lliures (13,6 kg) per sotmetre's a una cirurgia de reassignació de gènere, programada per al 20 de juny de 2018.

Jazz Jennings va guanyar el premi Trailblazer Joventut (2014)

TRANSICIÓ

A Jennings li varen assignar el sexe d’un home en néixer, però va deixar clar tan aviat com va començar a parlar que era una nen; als cinc anys li varen diagnosticar disfòria de gènere

Als 6 anys va decidir, amb l’ajuda de la seua família, iniciar oficialment el canvi d’identitat i va començar a donar a conèixer la seva història.

Jazz Jennings va parlar sobre la seva lluita amb el trastorn alimentari per afartament compulsiu (trastorn alimentari sever, mortal i tractable) després d’obtenir una “quantitat substancial de pes”

Ella va parlar sobre la seva lluita contra un trastorn alimentari compulsiu després d’obtenir una quantitat substancial de pes; guanyant amb aquest 45 kg en poc menys de dos anys

Actualment Jennings té més de 660.000 subscriptors al seu canal de YouTube i més d’1,2 milions de seguidors a Instagram. La seva defensa de la comunitat LGBTI+ l’ha convertit en una de les portaveus més destacades d’aquest col·lectiu.


REFERÈNCIES

  1. Marcos, Natalia (14 de agosto de 2018). «Jazz Jennings, “una chica normal que resulta que es transgénero”».[1] El País. ISSN 1134-6582. Consultat l'1 de maig de 2023.
  2. ↑ Saltar a:a b Nichols, James Michael (14 de marzo de 2015). «Jazz Jennings, Transgender Teen, Becomes Face Of Clean & Clear Campaign». The Huffington Post.
  3. ↑ Saltar a:a b Grinberg, Emanuella (19 de marzo de 2015). «Why transgender teen Jazz Jennings is everywhere». CNN.
  4. «Jazz Jennings, la adolescente transgénero que hace historia». abc. 17 de marzo de 2015. Consultado el 11 de agosto de 2020.
  5. ↑ Saltar a:a b c Goldberg, Alan B. (27 de abril de 2007). «I'm a Girl: Understanding Transgender Children». ABC News.
  6. «TransKids Purple Rainbow Foundation». TransKids Purple Rainbow Foundation (en inglés estadounidense). Consultado el 31 de octubre de 2019.
  7. ↑ Saltar a:a b Jennings, Jazz (17 de diciembre de 2012). «I am Jazz». YouTube.
  8. ↑ «Transgender Teen Jazz Jennings Will Star in TLC TV Series 'I Am Jazz'». The Learning Channel. Consultado el 7 de julio de 2015.
  9. ↑ Menendez, Alicia (14 de julio de 2015). «'I Am Jazz': Transgender Teen on Grappling with High School, Puberty». ABC News.
  10. ↑ Goldberg, Alan B. (27 de abril de 2007). «'I'm a Girl' — Understanding Transgender Children». TransKids Purple Rainbow Foundation.
  11. ↑ Friedman, Gabe (28 de junio de 2016). «9 Jewish LGBTQ activists you should know». The Times of Israel.
  12. ↑ Mendenhall, Christina (25 de junio de 2015). «Growing Up Transgender: Jazz Jennings». Miami Herald.
  13. ↑ Mock, Janet (25 de noviembre de 2011). «Transgender Child Jazz & Mom Discuss 'I Am Jazz' Documentary - Janet Mock». Janet Mock.
  14. ↑ Prowse-Gany, Brian. «The New Face of Transgender Youth». Yahoo!. Consultado el 15 de julio de 2015.
  15. ↑ Diaz, Johnny. «Harvard-bound Jazz Jennings graduates from Broward school». sun-sentinel.com. Consultado el 23 de febrero de 2020.
  16. «I'm a Girl: Understanding Transgender Children». ABC News. 27 de junio de 2008.
  17. ↑ Nunn, Jerry (30 de noviembre de 2011). «Transgender pre-teen Jazz Jennings on her documentary». Windy City Times.
  18. ↑ Saltar a:a b Galehouse, Maggie (September 15, 2014). "Jazz Jennings shares story of her triumphs, struggles as a transgender child in 'I Am Jazz'". Houston Chronicle.
  19. ↑ Saltar a:a b "Who We Are". TransKids Purple Rainbow Foundation. Retrieved July 15, 2015.
  20. ↑ Linster, The (28 de noviembre de 2011). «"I Am Jazz" is a heartwarming look at a transgender 11-year-old». AfterEllen. Archivado desde el original el 6 de junio de 2018. Consultado el 20 de marzo de 2015.
  21. ↑ Zeigler, Cyd (23 de enero de 2013). «Transgender 11-year-old Jazz is playing soccer, hoping to date boys». Out Sports.
  22. ↑ Herthel, Jessica (5 de septiembre de 2014). «Why I Wrote a Book About a Transgender Child». The Huffington Post.
  23. ↑ Graff, Amy (22 de septiembre de 2014). «Jazz Jenning's [sic] New Children's Book Tells Transgender Story». San Francisco Chronicle.
  24. ↑ Feeney, Nolan (13 de octubre de 2014). «Most Influential Teens 2014». Time. p. 4.
  25. ↑ Saltar a:a b Alcindor, Yamiche (14 de marzo de 2015). «Transgender teen Jazz Jennings lands Clean & Clear campaign». USA Today.
  26. ↑ Jennings, Jazz (16 de abril de 2015). «Laverne Cox». Time.
  27. ↑ Schoenberg, Nara. «Transgender teen growing up in spotlight talks about bullying, depression». Chicago Tribune. Consultado el 20 de junio de 2016.
  28. «Jazz Jennings, una chica transcendental en televisión». ELMUNDO. 13 de septiembre de 2016. Consultado el 11 de agosto de 2020.
  29. «Jazz a Transgender Child: Q&A». YouTube. 1 de enero de 2014. Consultado el 22 de abril de 2015.
  30. ↑ Amato, Laura (22 de julio de 2015). «Greg & Jeanette Jennings, 'I Am Jazz': 5 Fast Facts You Need to Know». Heavy.com.
  31. ↑ Fernandez, Alexia (11 de abril de 2018). «Jazz Jennings on track for gender confirmation surgery». «The star of I Am Jazz opened up to PEOPLE about her recent weight loss, which was required for her surgery in June, while at the Rising Stars Luncheon at the 29th Annual GLAAD Media Awards on Wednesday in Beverly Hills, California. » Jensen, Erin (29 de junio de 2018). «Jazz Jennings is all smiles after gender confirmation surgery». USA Today. Consultado el 16 de julio de 2018.
  1. Marcos, Natalia «Jazz Jennings, “una chica normal que resulta que es transgénero”» (en castellà). El País [Madrid], 14-08-2018. ISSN: 1134-6582.