Usuari:Acaselles

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Fitxer:Monegros Desert Festival
Monegros Desert Festival

Monegros Desert Festival[modifica]

Monegros Desert Festival (en català Festival del Desert dels Monegres) és un dels esdeveniment de música electrònica al aire lliure més gran i conegut d’Europa, que és desenvolupa en el desert dels Monegres (Osca) entre les poblacions de Candasnos i Fraga. Són 20 hores de música ininterrompuda en un recinte de 100000m² amb set escenaris i més de dos mil persones que participen en l’organització per atendre a més de 40000 assistents, que tenen tos els serveis necessaris per a un esdeveniment d’aquestes dimensions. Aquest festival és una enorme maquinaria amb molt pressupost i un impacte mediàtic internacional (300 medis acreditats), però sense perdre mai la seva essència, que és senzilla però cala en l’esperit, marcant un abans i un després. Monegros Desert Festival consisteix en ballar lliurement en el marc incomparable del desert, amb l’únic límit de la resistència de cadascú. En els seus diversos escenaris es succeeixen interrompudament actuacions de grans artistes internacionals d’estils tan diversos com techno, electro, minimal, hip-hop, drum and bass, hardtechno, schranz, hardcore, frenchcore, hardtek, entre d'altres.

Història[modifica]

El festival neix de la visió de la família Arnau i el seu amor per la música i el espectacle. L’organització corre a càrrec de la productora Enter Group, empresa propietat de la família Arnau i amb seu a Barcelona. S’inicià com una reunió dels clients habituals del club Florida 135 i s’ha convertit en un dels esdeveniments més destacats de la música electrònica. La primera edició es va celebrar en el 1993 amb 200 assistents i 15 artistes convidats, passant a més de 38000 assistents i de 70 artistes en l’edició de 2013. Aquest festival té una gran repercussió econòmica en tota la zona veïna, ja que poblacions com Fraga, Saragossa o Osca i tots els pobles del voltant veuen augmentada la seva ocupació hotelera en els dies del festival. A partir del 2012 s’ha incorporat a Monegros Desert Festival el DesArt en el que participen destacades companyies teatrals nacionals (Fura Dels Baus, Comediants, Sarruga) i internacionals (Planete Vapeur, Close Act, Les Chymeres) que donen la nota de color i revolucionen el desert durant aquestes edicions. També en el 2012, amb el suport de Burn, s’instal·là un Skate Park, en el que es va celebrar la Monegros Skate Contest a la que han estat convidats els 40 millors patinadors del món.

Espai físic i distribució dels escenaris[modifica]

En la dinovena edició, realitzada en 2013, havien 4 escenaris:

  • Burn Stage (escenari principal)
  • San Miguel Tent
  • El Row Stagee
  • Bacardi Tent.

A més de dues zones Chillout, una zona vip, un skate park, 4 zones de bars i l’anomenat arbre de la vida, configurat com a zona de trobada.

Edicions[modifica]

Edició 2009[modifica]

Els artistes convidats a l'edició del 2009 van ser:

Edició 2010[modifica]

Els artistes convidats a l'edició del 2010 van ser:

Edició 2011[modifica]

Els artistes convidats a l'edició del 2011 van ser:

Edició 2012[modifica]

Els artistes convidats a l'edició del 2012 van ser:

Edició 2013[modifica]

Els artistes convidats a l'edició del 2013 van ser:

Edició 2014[modifica]

Els artistes convidats a l'edició del 2014 de moment confirmats: