Usuari:Alguienmuyrandom/Léa Bello
Biografia | |
---|---|
Nacionalitat | Francesa |
Catégorie:Page utilisant P18 Catégorie:Article utilisant l'infobox Biographie2 Catégorie:Article utilisant une Infobox Léa Bello, nascuda el 15 de març de 1987 a Arles ( França ), és vidéaste, periodista, doctora en geofísica i divulgador científic francès . Va presentar la sèrie web Zeste de science i va participar en altres programes de mediació científica .
Biografia
[modifica]Léa Bello es va incorporar a l' École Normale Supérieure de Lió i és doctora en geofísica . En gener 2015 , va defensar la seva tesi en Ciències de la Terra, titulada " Predicció d'estructures convectives terrestres » [1], abans de seguir una formació en comunicació científica a l' Institut dels mitjans de comunicació de Grenoble [2] . Té un màster en comunicació científica [3] .
A finals de 2017, el CNRS va posar en marxa el canal de divulgació científica de YouTube Zeste de science, conduït per Léa Bello on, a « un to poc convencional, presenta una investició en curs o un descobrent rect » [3] . El 2019, es va associar amb Sébastien Carassou per al festival internacional de cinema científic i el seu guió sobre paleoclimatologia va rebre el premi Science & Vie TV - La Science "en short », la ciencia en pantalones cortos [4] .
Després es va unir a l'equip del canal de YouTube Le Vortex, llançat a març 2019 i que també tracta de la divulgació de la ciència [5] , [6]; hi publica sobretot amb Manon Bril un vídeo sobre estereotips masclistes i electrodomèstics [7]. Léa Bello participa en altres canals científics, com Avids de recherche, on fa una anàlisi de Netflix [8], i Mental Walk, sobre la vida submarina [9] .
- ↑ «Prédiction des structures convectives terrestres, par Léa Bello». theses.fr..
- ↑ «Histoires de These’s art : Léa Bello et Samuel Mailliot». sciencespourtous.univ-lyon1.fr..
- ↑ 3,0 3,1 Constance Vilanova. «Avec “Zeste de Science” sur YouTube, le CNRS met les sciences à portée des collégiens». Télérama, 9 décembre 2018..
- ↑ Emeline Férard. «Pariscience : et les lauréats de la Plantilla:15e du festival international du film scientifique sont…», 31-10-2019..
- ↑ Nicolas Blandin «Sur YouTube, la chaîne de vulgarisation Vortex aspire les fondus de sciences». Ouest-France, 25-02-2021..
- ↑ Caroline Lachowsky. «Comment faire passer sa science sur le net ? (Rediffusion)». rfi.fr, 09-06-2020..
- ↑ Pablo Maillé. «L’électroménager a-t-il révolutionné la vie des femmes ? Sur YouTube, Le Vortex répond». Télérama, 21 décembre 2019..
- ↑ Pablo Maillé. «Sur YouTube, Léa Bello analyse la révolution Netflix». Télérama, 15-03-2021..
- ↑ Pauline Vallée. «Sur YouTube, Balade Mentale sonde les mystères des grandes profondeurs». Télérama, 15 février 2021..
Enllaços externs
[modifica][[Categoria:Divulgadors científics]] [[Categoria:Youtubers]] [[Categoria:Youtubers francesos]] [[Categoria:Alumnes de l'Université Grenoble-Alpes]] [[Categoria:Pàgines amb traduccions sense revisar]]