Usuari:Carmen Peña Alonso/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaErnest Blanch Marín
Ernest BM
  Director Gabinet Conselleria Habitatge Generalitat VAlenciana
15 de juliol de 2015 – 15 de juny de 2019
  Secretari Acció Electoral PSPV a la Província de Castelló
  Secretari General PSPV a la Província de Castelló

16 de desembre de 2017 – [actualitat]
← Càrrec nou

Ernest Blanch Marín (València, 1974) és un polític valencià, actualment Secretari General del PSPV-PSOE de la Provincia de Castelló. Ha sigut regidor a Morella (Els Ports).

Biografia[modifica]

Advocat. Des del 2003 fins a 2015 ha estat tinent d'alcalde i regidor a l'Ajuntament de Morella, on ha exercit diverses responsabilitats durant l'alcaldia de Ximo Puig i Rhamsés Ripollés.

Entre 2007 i 2015 ha sigut membre de les comissions d'Integració i Cohesió Social així com d'Igualtat a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FVMP), on ha informat en aquest òrgan consultiu sobre les diverses lleis i normes que han anat aprovant-se en la matèria.

Membre des del 2008 de la Comissió Executiva Provincial del PSPV-PSOE encapçalada per Francesc Colomer, Ernest Blanch ha sigut el director i coordinador de totes les campanyes electorals socialistes a la província de Castelló des del 2009 fins a la darrera convocatòria de les eleccions generals de maig del 2016.

Es conegut per les seues idees adscrites al socialisme democràtic, nacionalista, federalista i republicà dins el PSPV-PSOE.

A 2013 va entrar a formar part del grup de lletrats que es van encarregar de portar als jutjats i tribunals les causes en les quals el partit socialista havia pres part com acusació, tenint intervenció directa en el cas de l'ex-president de la Diputació Carlos Fabra i la peça 4 del cas Gürtel, també conegut com la visita del Papa.

Des del 2011 va ser nomenat coordinador de diputats provincials a la Diputació de Castelló, on també va exercir d'assessor jurídic dels grups municipals socialistes de les nostres comarques.

Director del Gabinet de l'actual Consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador Rubert, càrrec que exerceix fins a maig de 2019, quant va passar a ser diputat a les Corts Valencianes.

A novembre de 2017 va ser triat el primer Secretari General del PSPV-PSOE de la Província de Castelló per procediment de primaries universals pels militants del partit, obtenint més del 50% dels vots en primera volta.

A les eleccions autonòmiques d'abril de 2019, va ser triat diputat a les Corts Valencianes per la circumscripció de Castelló. És portaveu de Governació i Administració Local del grup socialista a les Corts.

És autor de la "Processó General de Morella", on es descriu la simbologia de la festa del Sexenni, que es pot veure a [[1]]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]