Usuari:Charkimas/Enrico Chiesa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCharkimas/Enrico Chiesa

Enrico Chiesa (pronunciació italiana: [enriko kjɛza]; nascut el 29 desembre 1970 Gènova) és un entrenador de futbol italià i exdavanter.

Chiesa realitza regularment en la Sèrie A nivell durant més d'una dècada, i també va formar part de la selecció de futbol d'Itàlia. Va ser considerat un dels davanters més emocionants i dinàmics a Itàlia durant mitjans dels anys 90. A, jugador elegant treballador, i un golejador prolífic, Chiesa es va desplegar principalment com a davanter durant la seva carrera. Fabio Capello el va descriure com un davanter complet, i un encreuament entre Gigi Riva i Paolo Rossi, per la seva ritme, l'oportunisme, i la seva precisa, potent xut. També va ser conegut per la seva dedicació i el seu correcte comportament en la pista
Chiesa va comneçar els seus passos de joc al club d'aficionats Pontedecimo (1986-1987). Després es va traslladar a la Sampdoria, equip pel que va fer el seu debut el 16 d'abril de 1989 a una derrota per 1-0 davant l'AS Roma a la Sèrie A 1988-1989. [2] Després va jugar a Teramo de la Sèrie C2 i successivament Chieti de la Sèrie C1, abans de tornar a la Sampdoria el 1992. El no poder impressionar, després es va unir Modena en la Sèrie B a la temporada 1993-94, i més tard Cremonese durant la temporada 1994-1995, en què va marcar 14 gols en la Sèrie A la seva campanya. El 1995 va tornar de nou amb els Blucerchiati, formant un duo atacant notable amb Roberto Mancini, i marcant 22 gols en 27 partits en la Sèrie A.

En 1996 va ser contractat per l'augment del club Parma, i va ajudar al seu equip a un segon lloc darrere de la Juventus, marcant 14 gols en la Sèrie A en la seva primera temporada al club. El segon resultat lloc va permetre Parma per qualificar per a la UEFA Champions League a la temporada següent. Amb Parma, Chiesa va guanyar una Copa de la UEFA, una Copa Itàlia i Supercopa Italiana en la temporada de gran èxit des de 1998 fins a 1999, en què Parma també va acabar en el quart lloc en la Sèrie A, i Chiesa va esdevenir un dels millors davanters del futbol italià (si no lesionats o fora de forma). Durant el seu temps al club, que també va formar una associació d'èxit amb el davanter argentí Hernán Crespo estrella, com el duo mitjana de 10 a 15 gols per temporada cadascun. També van marcar cada un en el 1999 la Copa de la UEFA la victòria final sobre el Marsella, una competició en la qual Chiesa es va proclamar màxim golejador, amb 8 gols.

En 1999 va ser contractat pel Fiorentina, un equip que busca ampliar i portar millors jugadors, en un intent de mantenir el capità del club i talismà Gabriel Batistuta. Tot i fer aparicions regulars en la seva primera temporada de la Viola, Chiesa estava lluitant per un lloc amb Predrag Mijatovic entre d'altres, i també tenia encanteris on ell estava fora de forma, i al final només va aconseguir 6 gols en la lliga. El 2000-01, Batistuta havia deixat d'anar a la Roma i Fiorentina estaven plens de lesions i problemes financers; Chiesa va esdevenir el principal davanter per al club, i va marcar 22 gols en 30 partits, acabant entre els 5 màxims golejadors de la lliga, i també ajudar a la Fiorentina per guanyar la Copa Itàlia 2000-01 sobre el seu antic club, Parma, a la final. Després d'una campanya molt dura 2001-02, en què Chiesa jugar només cinc partits i va marcar cinc gols, a causa d'una greu lesió de genoll (i una temporada en què la Fiorentina van ser relegats posteriorment), es va traslladar a la Lazio, on no obstant això no va poder jugar a la seva millor marca personal.

El 2003 es va incorporar a Siena, on va esdevenir un favorit dels fanàtics i un jugador clau de la selecció en tota la seva història de la Sèrie A, aconseguint xifres de dos dígits impressionant puntuació en la Sèrie A durant les seves tres primeres temporades al club. Malgrat una molt mala temporada 2006-07 en la qual Chiesa no va ser capaç d'anotar un sol gol en la Sèrie A, [2] que va ser confirmada pel club i el seu nou entrenador Andrea Mandorlini, que va declarar explícitament que ell sentia que Chiesa seguia sent important l'equip, i que esperava que almenys 15 gols d'ell en el seu 2007-08 Sèrie A de campanya. [3] No obstant això, només va jugar dues vegades, marcant sense gols, un cop més, abans que fos signat per Figline [4] en la Sèrie C Segona Divisió. Va marcar cinc gols amb Figline, donant així la seva contribució a la promoció de l'equip fins al nivell superior, Lega Pro Prima Divisione. La temporada següent, el seu passat com a futbolista, va jugar un nombre limitat de jocs perquè va patir una fractura a la cama, una lesió que el va obligar a romandre fora de la lluita per la major part de la temporada

[[Categoria:Entrenadors de futbol italians]] [[Categoria:Futbolistes de l'UC Sampdoria]]