Usuari:Coet/Viquiestris/Butlletí04

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Butlletí núm. 4[modifica]

 Arxius 
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Amb *:en procès de redacció

Malauradament, en aquest mes no s'ha assolit l'objectiu de redactar el tutorial dels Viquiestris anunciat en el butlletí anterior. La causa principal ha estat la dedicació quasi exclusiva en crear una funció capaç d'efectuar les diverses tasques que han de realitzar-se en el procés de les propostes d'esborrament.

Esta tasca ha finalitzat amb èxit i anem a presentar-la.

Com ja es va indicar en el butlletí número 3 el botó de proposta d'esborrament () permet inserir en la pàgina desitjada la plantilla {{esborrar1}} i a continuació afegirà la proposta a la pàgina de propostes.

Ara disposem a més a més d'una funció d'avaluació de proposta () que ens permetrà realitzar totes les tasques necessàries amb un sol clic. La funció avalua la proposta seleccionada realitzant un recompte dels vots i calculant quin ha de ser el resultat segons la política actual. A continuació informa sobre totes les accions que es realitzaran.

Per fet que el recompte automàtic sia exacte cal comprovar que tots els vots tinguen la sintaxi correcta i corresponguen al que expressa el seu autor. És a dir, tots els vots hauran d'estar precedits d'un asterisc, tal com indiquen les normes (hauria de ser a principi de línia, per la sintaxi wiki, però amb un asterisc al davant ens serà suficient), i ens haurem de cerciorar que un vot a favor correspon a l'opinió expressada per l'usuari indicant que està a favor de l'esborrament, si més no, es creu que hi ha casos en els que un usuari desavesat ha votat amb un a favor quan el que volia era revocar l'eliminació de l'article, o sia, que estava votant a favor de la conservació de l'article i per tant hauria d'haver votat en contra.

Per evitar esta controvèrsia s'està duent a terme una modificació sobre la política d'esborrament d'articles a la qual esteu convidats a participar-hi. Podeu dirigir-vos a la pàgina al·ludida anteriorment.

També s'ha incorporat un nou botó per als casos de propostes anul·lades, el qual inserix en la posició del cursor, una plantilla indicant que la proposta ha estat anul·lada. Si hem d'anul·lar una proposta cal clicar primer sobre este nou botó () i a continuació s'avalua la proposta clicant al botó corresponent (). Abans de clicar hem d'assegurar-nos que el cursor es troba en proposta desitjada.

Una vegada realitzades totes les tasques s'obriran totes les pàgines on s'han realitzats els canvis per que es puga comprovar que s'han efectuats correctament. A més a més s'obrirà una nova finestra indicant tot els processos que s'han fet.

Remarques[modifica]

Per a aquells que van estar provant i utilitzant la funció cal assenyalar que d'ara en davant el botó serà el que figurava abans de les proves. S'ha eliminat el contingut del mòdul funcionsperso.js i seria recomanable que no el carregueu de moment. A partir de hui i en quant refresqueu la vostra memòria cau la funció estarà disponible per a tots els usuaris dels Viquiestris.

La funció del botó de proposta d'esborrament () ja no avisarà sobre la segona acció ja que es considera una funció segura.

Si voleu eludir la comprovació de les accions realitzades en cada pàgina podeu afegir al vostre mòduls de paràmetres l'assignació següent: veComprovaCanvis = no;, en cas de carregar els Viquiestris avançats.

Per últim informar també de la nova disponibilitat del QuickEdit, resultat d'un treball conjunt amb l'usuari alemany ASM el qual ha accedit a traduir el seu producte al català, tercer idioma del seu projecte. Encara haurem de treballar un mica més per poder afegir la barra d'eines estesa. Podreu afegir esta nova eina fent una crida amb la funció carrega() al final del vostre monobook (només per als Viquiestris avançats):

  • carrega("de","ASM","quickedit");


Esperem que estes millores siguen d'utilitat per a tots.