Usuari:Coet/Viquiestris/Butlletí03

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Butlletí núm. 3[modifica]

 Arxius 
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Amb *:en procès de redacció

De nou una nova edició del Butlletí dels Viquiestris.

Com hareu comprovat en este mes, s'han incrementat el nombre de botons de la barra d'eines estesa. (S'ha inclós l'enllaç a plantilles, els tags <big>, <sup>, <sub> i <ref>.)

S'ha implementat una nova forma d'incloure els panells laterals de manera que cada usuari podrà personalitzar-ne un propi per afegir-se els seus enllaços.

A més a més, a partir del dia 27 de març esta implementació s'ha estès als altres mòduls oferint la possibilitat a l'usuari de seleccionar treure o afegir qualsevol element disponible als Viquiestris.

Al mes d'abril, es dedicarà especial atenció a la redacció del manual dels Viquiestris. L'objectiu és que cada usuari tinga coneixement absolut de les eines que disposa i de com pot emprar-les per traure-li un rendiment òptim.

A partir d'ara al clicar el botó proposta d'esborrament es realitzaran dues tasques. Primer s'inserirà en l'article la plantilla {{esborrar1}} i a continuació s'editarà la pàgina de propostes d'esborrament on s'inclourà la plantilla {{esborrar2}} amb el nom de l'article corresponent. Així, amb un sol clic realitzarem dues accions per a un mateix propòsit, sempre quedarà pendent avisar als editors. De moment es considera que la segona acció està en versió beta (mode d'avaluació) pel que convindrà revisar els canvis efectuats a propostes d'esborrament. Si noteu qualsevol anomalia comuniqueu-ho immediatament a Pasqual.

sincronització[modifica]

És recomanable per a tots que tot usuari dels Viquiestris tinga un mòdul inicial estàndard de manera que serà més fàcil per als responsables detectar qualsevol error en els codis de cadascú.

Per esta raó s'habilitaran uns enllaços que de forma automàtica realitzaran estos canvis.

curiositats[modifica]

Deixem ací una anècdota d'utilitat per al futur amb un cas curiós, en el que un administrador va eliminar el contingut de la seua pàgina d'estat i des d'aleshores no va poder usar el seu commutador d'estat.

Funcionava tot correctament però la funció que possibilita editar la pàgina d'estat (topaz.wputil.setpagecontent ubicada al mòdul topaz.js) no podia accedir a la pàgina d'estat. Es desconeix la raó ja que la pàgina no estava protegida i qualsevol usuari podia manipular-la manualment. Fins que no es van restaurar les versions esborrades no va haver forma de fer funcionar l'administrador d'estat.

Recentment s'ha tornat a comprovar esta anomalia amb pàgines esborrades per un administrador. S'ha intentat editar la pàgina però ha estat impossible recuperar l'operabilitat de la funció sense la restauració de les versions esborrades.

vots[modifica]

S'ha desenvolupat una botonera flotant per poder mostrar tots els vots disponibles –s'han comptat deu vots diferents, o bé pel nom o bé per les icones que hi apareixen–. Tots els que volgueu provar-la podeu afegir al final del vostre monobook.js:

carrega ("","","vots.js");

Si vos animeu a provar-la podeu discutir sobre la seua utilitat en la discussió d'este Butlletí.

Apareixerà un nou botó just després del de desar.

És pura casualitat aquesta discussió.