Usuari:Coet/Viquiestris/Butlletí05

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Butlletí núm. 5[modifica]

 Arxius 
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Amb *:en procès de redacció


En aquest nou número vos donem a conéixer oficialment la nova forma de recompte dels vots de les propostes d'esborrament, encara que segurament l'haureu pogut descobrir des de fa gaire bé dues setmanes. Segurament el podrem qualificar com el producte estrella dels Viquiestris.

escrutini[modifica]

Amb la proliferació de les propostes d'esborrament es feia necessari poder disposar d'una eina potent i fiable que ens poguera orientar d'una forma ràpida cap a les propostes que foren susceptibles de ser arxivades amb les pertinents accions sobre la pàgina discutida.

El disseny d'esta nova eina ens permet d'una forma intuïtiva moure'ns per tota la pàgina informant-nos en cada cas de la data de presentació, el seu proponent, els dies transcorreguts i el nombre de vots. Deixant permanentment visible un enllaç per cada proposta potencialment processable.

La novetat d'esta monitorització és que podrem modificar en cada cas el nombre de vots computats automàticament pels hipotètics casos en que un usuari inserix un vot contradictori amb la seua argumentació, o per si el recompte presentara qualsevol incongruència. D'altra banda es seguirà informant en cada cas quins seran els passos que es realitzaran per cada proposta processable.

Potser l'única observació a fer al respecte seria assenyalar que és millor processar les propostes refrescant la pàgina cada cop que ens disposem a realitzar l'acció, així ens assegurem que el recompte serà el més fiable, en cas que algú poguera haver realitzat algun canvi mentre es realitzava les degudes accions d'una altra proposta.

Cal recordar que l'usuari és l'únic responsable de l'ús d'esta eina i que l'activació de les pertinents accions reflectixen la conformitat de l'usuari amb els resultats obtinguts automàticament o reajustats manualment.

navegadors[modifica]

El mes passat és va produir un error en arxivar una proposta a l'historial. La causa es va resoldre quan l'usuari va actualitzar el seu navegador. Des d'aleshores no es permet l'accés a la funció als usuaris que tinguen la mateixa versió. Es tracta del FireFox 1.5.

redireccions dobles[modifica]

Un usuari ens va proposar crear un mòdul capaç de realitzar tasques semblants a les que s'hauria de fer per resoldre el problema de les redireccions dobles.

S'ha implementat aquesta utilitat la qual podeu disposar afegint al vostre monobook, en cas de tractar-se de la vesió dels Viquiestris avançats l'ordre carrega("","","redireccionsdobles");.

plantilles de recordatoris, avisos i millorament[modifica]

En este nou mes, hem adaptat finalment les funcions dels avisos al que es pot trobar en altres projectes.

També s'ha implementat una funció per incorporar els recordatoris amb l'objectiu d'orientar als nouvinguts i coincidint també amb la data oficial de l'inici del Viquiprojecte de col·laboració amb el Departament d'Educació de la GC.

Darrerament amb l'aparició de les noves plantilles de manteniment per intentar incentivar la correcció d'articles marcats amb la plantilla {{millorar}} s'ha ampliat la funció de la inserció de la plantilla millorar podent especificar-ne la naturalesa dels errors detectats. D'una forma semblant a les dues funcions anteriors podrem afegir una o diverses plantilles especificant el número de la plantilla corresponent o també la primera inicial del tipus d'error. Per exemple, per a la plantilla {{millorar format}} podem posar "2" o "f", a excepció de {{millorar traducció}} ("7" o "a"). En canvi si incloem una frase s'inseriria automàticament la plantilla millorar amb la frase com a paràmetre d'esta.

altres canvis[modifica]

La funció del botó desa ens permet conèixer quin és el contingut del resum d'edició que es mostrarà per a la nostra versió. Per lògica s'ha canviat el valor per defecte de la variable que ens permetia confirmar si es vol desar la pàgina, ja que el valor inicial era contradictori amb el resultat demanat.

Per la qual cosa per a aquells usuari que carreguen els VE Avançats i hagen notat que ja no se'ls permet decidir si volen desar la pàgina haureu de dirigir-vos al vostre mòdul de paràmetres i canviar l'assignació veDesa = sí per veDesa = no.

benvinguda[modifica]

A partir d'ara els nous usuaris dels Viquiestris rebran una benvinguda. Allí es recomana l'ús del FireFox 2.0 per al correcte ús dels Viquiestris amb un enllaç directe per poder descarregar-lo.