Usuari:Drocera/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els Encontres amb el Tercer Cicle (E3C o simplement Encontres) és un cicle de xerrades de divulgació que té lloc semestralment a la Facultat de Física a la Universitat de Barcelona. Organitzats desinteressadament per investigadors predoctorals de la mateixa facultat, els Encontres pretenen acostar la recerca científica al estudiants de grau i al públic en general. Originalment, els Encontres van néixer com un modest intent de posar en contacte els investigadors predoctorals (tercer cicle) amb els estudiants de la carrera de física.

Orígens i evolució[modifica]

La idea dels Encontres va néixer la tardor de 2003 de la mà d'Oliver Carrillo, Jordi Mur i Arnau Rios, aleshores estudiants de doctorat a la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona. Com a exercici experimental, proposen utilitzar una hora mensual de classe per realitzar xerrades divulgatives per tal de motivar els alumnes dels primers cursos de la carrera. Aquestes xerrades, d'una hora de durada, les imparteixen ells mateixos amb l'ajut d'altres estudiants de doctorat.

Davant l'èxit de l'experiència, el semestre següent els organitzadors busquen suport en l'equip directiu de la Facultat, que ofereix una sala d'actes per poder ampliar el públic. És aquí on es bategen les xerrades com a "Encontres amb el Tercer Cicle", en la que és considerada la primera edició dels Encontres. L'origen del nom és un joc de paraules, combinant el títol de la pel·lícula de ciència ficció Encontres a la tercera fase i el concepte de "tercer cicle" per referir-se als estudiants de doctorat.

Cartell de difusió corresponent a la segona edició dels Encontres "No esteu sols" (Tardor 2004).

En posteriors edicions, sempre organitzades semestralment, es va obtenir el suport econòmic de la Facultat de Física i de la Societat Catalana de Física (Institut d'Estudis Catalans) per sufragar les despeses de difusió de l'esdeveniment.

A partir de la segona edició, es va adoptar el nom d'Encontres per l'esdeveniment, assignant un nom a cada edició segons les xerrades que tenien lloc, normalment agrupades temàticament. Tanmateix, cada edició té assignada una estètica i una imatge que queden reflectides en els mitjans de difusió (cartells, díptics, pàgina web).

Després de més de deu anys, els Encontres han superat diverses etapes, amb petites modificacions d'agenda, d'organització o en l'estil de les xerrades. L'esperit original dels Encontres i els objectius inicials, però, s'han mantingut inalterats, i la tasca de divulgació dels Encontres ha perdurat gràcies a la tasca de successives generacions d'investigadors predoctorals que han agafat el relleu de l'organització.

Actualment els Encontres gaudeixen d'una salut excepcional, sovint amb un públic de més de 150 persones per xerrada.

Objectius[modifica]

Des de la seva creació, els Encontres han perseguit els següents objectius:

  • asdf
  • fdsa