Usuari:El ministre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióEl ministre

El ministre és una sèrie de televisió islandesa de ficció dirigida per Arnór Pálmi Arnarson i Nanna Kristín Magnusdóttir. Explica què passaria, si un home honrat i amb un greu trastorn de personalitat fos ministre del país.[1]

Argument[modifica]

En plena campanya electoral a les eleccions presidencials islandeses irromp en l’escena política el professor de teologia Benedikt Rickhardsson, membre del partit per la Independència. Apareix en un debat televisiu entre els candidats presidencials amb una sèrie de propostes que convencen el poble però no els poderosos. També fa una sorprenent promesa; en cas d’obtenir la victòria en les eleccions, governarà si la participació en les eleccions és d’un 90% de l’electorat. La popularitat de Benedikt augmenta, guanya les eleccions, i finalment accepta dirigir el país tot i no arribar al percentatge anunciat.

El Benedikt Rickhardsson està casat amb l’Steinnun, filla d'una de les famílies més poderoses de l’illa. El seu pare és cap del grup polític del Partit per la Independència. És propietària d'un influent diari i, sempre des de l'ombra, ajuda el Benedikt en la seva carrera política i en el vessant personal. A causa del trastorn bipolar que pateix, el Benedikt va perdent el contacte amb la realitat i les seves propostes per governar cada cop són més dantesques. La sèrie, de 8 capítols, fa el seguiment de la vida del Benedikt i aborda el dilema entre la vella i la nova forma de fer política i el sorgiment dels populismes.

Repartiment[modifica]

  • Òlafur Darri Ólafsson com a  Benedikt Rickhardsson
  • Anita Briem com a Steinnun
  • Þuríður Blær Jóhannsdóttir com a Hrefnna
  • Logi Hrafn Jónsson com a Sindri
  • Thor Kristjansson com a Grímur
  • Elva Ósk Ólafsdóttir com a Valgerður
  • Oddur Júllíusson com a Óttar
  • Jóel I. Sæmundsson com a Þorgir jingri
  • Sigurður Sigurjónsson com a pare de Benedikt Rickhardsson
  • Tinna Hrafnsdóttir [2] [3]

Acollida[modifica]

José María Aresté, crític de cinema, en la seva crítica a Decine 21 considera The Minister una combinació de Borgen i Sucsession amb identitat pròpia. Destaca la interpretació de l'Òlafur Darri Ólafsson "és perfecte per compondre el protagonista, pel seu físic imponent i la seva poderosa personalitat, però està molt ben suportat per un repartiment d'actors locals".

Toni de la Torre, crític de sèries, en un article de "El matí de Catalunya Ràdio" fa una crítica positiva de la sèrie i posa en relleu la qualitat de la història i també la considera una barreja de Borgen amb Boss.

[4]

Referències[modifica]

  1. CCMA. «De "MaPa" a "The minister", estrenes de sèries amb emocions a flor de pell», 10-03-2021. [Consulta: 23 novembre 2022].
  2. «Reparto de The Minister (serie 2020). Creada por» (en castellà), 24-11-2022. [Consulta: 24 novembre 2022].
  3. «The Minister (serie 2020) - Tráiler. resumen, reparto y dónde ver. Creada por» (en castellà), 24-11-2022. [Consulta: 24 novembre 2022].
  4. «The Minister - Serie - 2020 - Filmin | Actores | Premios - decine21.com» (en espanyol europeu). [Consulta: 24 novembre 2022].