Vés al contingut

Usuari:Emilio Luque/Román Escolano Olivares

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula personaEmilio Luque/Román Escolano Olivares
Biografia

Román Escolano Olivares (Saragossa, 1965) és un economista espanyol, president entre 2012 i 2014 de l'Institut de Crèdit Oficial i vicepresident entre 2014 i 2018 del Banc Europeu d'Inversions.

Biografia

[modifica]

Va néixer el 20 de setembre de 1965 a la ciutat aragonesa de Saragossa. Llicenciat en 1988 en Ciències Econòmiques i Empresarials a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), va cursar un programa d'alta adreça d'empreses del IESE Business School, adscrit a la Universitat de Navarra. Escolano, que va accedir al Cos Superior de Tècnics Comercials i Economistes de l'Estat, va ser assessor econòmic de José María Aznar entre 2000 i 2004 (com a director del Departament d'Economia del seu gabinet), i va treballar per al BBVA com a director de relacions institucionals. Es va convertir en 2012 en president de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), posició que va exercir fins a 2014.

Després d'un acord amb el govern portuguès per proposar-li com a vicepresident del Banc Europeu d'Inversions (BEI), va prendre possessió del càrrec al setembre de 2014, succeint a Magdalena Álvarez, involucrada en el «cas dels ERE».

A més, ha estat membre dels consells d'administració de Correus, FEVE i del ICEX. Proper al Partit Popular (PP), ha col·laborat amb FAES. S'ha li ha caracteritzat com a «tecnòcrata».

El 7 de març de 2018 el Govern d'Espanya va publicar una nota de premsa informant que Román Escolano seria el nou ministre d'Economia en substitució de Luis de Guindos, triat com a vicepresident del Banc Central Europeu.[1] Jurarà o prometrà el seu càrrec en la tarda del 8 de març davant el rei.[2]

Referències

[modifica]