Usuari:Ffernan6/The Buried Giant

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreThe Buried Giant
Fitxa
AutorKazuo Ishiguro
PublicacióUnited Kingdom,
FormatHardcover
Dades i xifres
GènereFantasy
Nombre de pàgines352
Sèrie
Altres
ISBN978-0-571-31503-1

El Gegant Enterrat és una novel·la de fantasia per premi Nobel-escriptor britànic guanyador Kazuo Ishiguro, va publicar dins març 2015.[1][2]

El llibre va ser nomenat per la 2016 Fantasia Mundial Premi per novel·la millor, i el 2016 Mythopoeic Premi per Literatura d'Adult. Sigui també col·locat sisè en el 2016 Premi de Locus per Novel·la de Fantasia Millor.[3] El llibre ha estat traduït a francès, alemany i espanyol mentre Le géant enfoui, Der begrabene Riese i El gigante enterrado respectivament.

Fons[modifica]

El Gegant Enterrat va agafar deu anys per escriure, més llarg que Ishiguro s'hi havia anticipat. Parlant al Cheltenham Festival de Llibre dins 2014, va dir la seva muller, Lorna MacDougall, hi havia refusat un esborrany primerenc del llibre, refrany "això no ... no hi ha cap manera pots portar damunt amb aquest, hauràs de començar un altre cop des del principi". Ishiguro Afegit que, al temps, hi hagi estat sorprès pels seus comentaris perquè hi hagi estat complagut amb el seu progrés per ara.[4] Ell shelved el novell i va escriure una col·lecció d'història curta, Nocturns (2009). Sigui sis anys abans de Ishiguro va retornar al Gegant Enterrat, i, seguint el consell de la seva muller , va procedir per "començar de zero i reconstruir-lo des del principi".

Ishiguro la inspiració per la Geganta Enterrada va venir del 14è-el segle artúric chivalric idil·li, Senyor Gawain i el Cavaller Verd. Hi hagi volgut escriure sobre la memòria col·lectiva i les societats de manera suporten esdeveniments traumàtics per oblidar. Va governar fora de modern historic enquadraments perquè serien massa realistes i interpretats massa literalment. El poema aproximadament Senyor Gawain va solucionar Ishiguro problema: "aquesta classe d'Anglaterra estèril, estranya, sense civilització ... Podria ser bastant interessant". Va procedir per investigar vida dins Anglaterra al voltant d'aquell temps, i descobert, "[t]o la meva delícia ... Ningú sap el que l'infern anava en. És un període d'espai d'història britànica". Ishiguro Omplert en els espais ell i això dirigit a l'enquadrament de fantasia de la novel·la . Pel títol del llibre , va buscar l'ajuda de la seva muller . Però després que molts discarded idees el van trobar a prop el final del text de la novel·la . Ishiguro Explicat, "El gegant bé enterrat ara està començant per remenar. I quan desperta, hi hi haurà mayhem".

Resum de trama[modifica]

La novel·la és posada immediatament després de Gran Bretanya artúrica, on Britons viu alongside Saxons. La història comença amb Axl i Beatrice, un ancià Briton parell casat decidint visitar el seu fill en un poble proper, malgrat recordar molt poc d'ell. Axl Observa que tothom sembla per tenir problemes amb memòria. En la seva primera nit de viatge, l'estada de parell a un poble saxó que ha vingut sota atac per ogres. Els homes han estat matats, i un noi, Edwin, ha estat segrestat. Un visitant guerrer saxó, Wistan, amb èxit rescata Edwin i mata els atacants, tot i que Edwin rep una ferida, va creure pels Saxons per ser una picada d'ogre. La comunitat vol matar Edwin, però és rescatat per Wistan, qui uneix Axl i Beatrice en el seu viatge amb vista a deixar Edwin al fill del parell poble.

Axl I Beatrice decideix visitar un monestir proper per buscar consell de Jonus, un monjo assenyat. En Ruta, els quatre viatgers coneixen Senyor Gawain, nebot del King ara mort Arthur. Gawain Revela que la seva missió és a slay el "ella-drac", Querig. Els soldats lleials al Briton Senyor Brennus arribar i estatal que Wistan la missió certa és per matar Querig, el qual enfureix Gawain. Gawain I els soldats depart i els quatre arriben al monestir, on Jonus revela que la població forgetfulness és a causa d'una "boirina" de Querig respiració.

Mentre al monestir, Brennus soldats, va convocar per Gawain, arriba i atac Wistan. Un altre monjo mostra Axl, Beatrice i Edwin un passatge subterrani a seguretat, on Gawain es revela i declara que el passatge és habitat per una bèstia, i que els monjos volen el tres mort. Gawain Mata el "gos de dimoni", i explica que Edwin va ser mossegat per un drac petit mantingut pels ogres, el qual dirigirà Edwin, i Wistan, a Querig. Després de fugir el monestir, Axl i Beatrice continua el seu viatge sol, i Edwin retorns al monestir per rescatar Wistan. Gawain Caps a les muntanyes on Querig resideix, i reminisces allò durant una batalla enorme entre Briton i Saxó, King Arthur hi havia ordenat Merlin per llançar un període en Querig, girant la seva respiració a una boirina que suprimeix memòries. La pau descendida en la terra com el combatants va oblidar que eren enemics.

Axl I Beatrice és atacada per pixies i fugir a les muntanyes, on coneixen Gawain. Quan Wistan i Edwin arriba, Gawain de mala gana acorda mostrar la manera a Querig lair. Revela que és de fet Querig protector, de llavors ençà és Querig respiració que permet saxó i Briton per viure de costat. Gawain I Wistan batalla, i Wistan mata Gawain. Wistan Llavors decapitates Querig, ja vell i incapaç de moure. Abans de deixar del parell ancià, Wistan revela que aixequi Edwin per ser un vengeful guerrer saxó sense llàstima. Diu que "el gegant, una vegada que bé enterrat, ara enrenous";[5] la boirina dissiparà, les memòries retornaran, i la guerra trencarà fora amb matança de Saxons Britons per venjar el Britons' massacre de dones saxones, nens i ancià.

En el capítol final, Beatrice i Axl ha recuperat les seves memòries. El seu fill mort de la pesta. Estranged Per l'afer adulterí de Beatrice , Axl rebutjat per permetre Beatrice per visitar la seva tomba. Un ferryman ofertes per agafar el parell a una illa on poden veure el seu fill, però primer han de provar el seu amor per viure junt en l'illa. El ferryman qüestiona el parell per separat, i els assegura que seran permesos per viure junt, però insisteix que ell transbordador Beatrice primer, deixant Axl darrere. Axl De mala gana accepta aquesta decisió, tement que el boatman està separant-los.

Recepció[modifica]

El Gegant Enterrat va rebre generalment revisions positives de crítics.[5] No tots els crítics van elogiar la novel·la, tanmateix.[6] Escriptura de Fusta del James pel Nou Yorker va criticar la feina, dient que "Ishiguro sempre està trencant les seves regles pròpies, i fudging limitat però conveniently lucid recollections."[7]

Periodista i autor britànic Alex Preston era molt més positiu en El Guardià, escriptura:[8]

Enfocant damunt un lectura sola de la seva història de boirines i monstres, espases i fetilleria, el redueix a mer parable; és molt més que allò. És un examen profund de memòria i guilt, de la manera recordem trauma passat en massa. És també un extraordinàriament atmosfèric i compulsively conte llegible, per ser devorat en un sol gulp. El Gegant Enterrat és Joc de Trons amb un conscience, L'Espasa en la Pedra per l'edat de la indústria de trauma, un bonic, heartbreaking llibre sobre el deure de recordar i l'impuls per oblidar.

Audiobook[modifica]

Dins 2015, Àudio de Casa Aleatòria va alliberar un audiobook versió de la novel·la, llegit per David Horovitch.

Referències[modifica]

  1. Sutherland, John «The Buried Giant by Kazuo Ishiguro». The Times, 21-02-2015 [Consulta: 31 gener 2018].
  2. Alter, Alexandra. «For Kazuo Ishiguro, 'The Buried Giant' Is a Departure», 19-02-2015. [Consulta: 17 December 2017].
  3. «The Buried Giant». Internet Speculative Fiction Database. [Consulta: 16 December 2017].
  4. Furness, Hannah «Kazuo Ishiguro: My wife thought first draft of The Buried Giant was rubbish». The Telegraph, 04-10-2014 [Consulta: 15 December 2017].
  5. «Bookmarks reviews of The Buried Giant by Kazuo Ishiguro». LitHub. [Consulta: 6 octubre 2017].
  6. Ulin L., David. «In Ishiguro's 'The Buried Giant,' memory draws a blank». LA Times, 27-02-2015. [Consulta: 11 abril 2015].
  7. Wood, James. «The Uses of Oblivion». [Consulta: 31 gener 2018].
  8. Preston, Alex. «The Buried Giant by Kazuo Ishiguro – review: 'Game of Thrones with a conscience'». [Consulta: 7 December 2017].

Les feines van citar[modifica]

Enllaços externs[modifica]