Usuari:FranSisPac/proves/trad-esp-cat/Universidad Washington a Saint Louis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La Universitat Washington a Saint Louis (Washington University in St. Louis en anglès) és una universitat privada situada a Saint Louis (Missouri), Estats Units.

Les seves denominacions anteriors van ser: Elliot Seminary i Washington Institute.

La universitat té estudiants i professorat dels 50 estats dels Estats Units i de més de 125 nacions. Vint-i-dos premis Nobel han estat vinculats amb la universitat. La universitat és reconeguda com una de les més notables del món, amb programes exemplars en medicina, arquitectura, treball social, art i enginyeria, entre d'altres. En el U.S. News & World Report, la universitat és reconeguda com una de les quinze millors dels Estats Units.

En 1853 la universitat fou fundada per un grup de líders Thomas Eliot, un sacerdot de Saint Louis i avi de l'escriptor T.S. Eliot, per donar a Missouri un nivell d'educació millor del que tenia aleshores. A més, la universitat va servir com una força oposada a la regió durant la Guerra Civil dels Estats Units, quan l'altra gran universitat de Missouri es va aliar amb l'exèrcit del sud. Després de la guerra, la universitat va arribar a ser una bastió d'educació liberal en el mig oest dels Estats Units. A l'el llarg dels anys es van agregar diferents escoles a la institució, com una escola d'assistència social a la fi del segle XVIII, i una escola d'odontologia a principis del segle XIX.

Història[modifica]