Vés al contingut

Usuari:Ignasigarciab~cawiki

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Ignasi Garcia i Barba, dramaturg, guionista de televisió i director teatral.

Biografia[modifica]

Nascut a Barcelona l'any 1964, és Llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona, Diplomat en Interpretació per l'Institut del Teatre de Barcelona i ha assistit a nombrosos Seminaris de Dramatúrgia dirigits i impartits per José Sanchis Sinisterra a la Sala Beckett de Barcelona.

Entre les seves obres teatrals destaquen La finestra, Marina, Preludi en dos temps i El bosc que creix (2006), El xip experimental (2005), Reconstrucció dels fets (2000), La decisió de Vila-neta (1999), Mars de gespa (1998), A trenc d'alba (1996), o Camí de Tombuctú (1996). A més de dur a escena algunes de les seves pròpies obres, dins la seva tasca com a director escènic destaquen també el muntatge de l'obraTerror y Miseria en el Tercer Reich, de Bertold Brecht, i la direcció adjunta de l'obra Terror y Miseria en el Primer Franquismo, de José Sanchis Sinisterra, totes dues amb el grup Teatro del Común de Madrid.

Com a guionista de televisió ha escrit a les sèries Estació d'enllaç de TVC,Compañeros d'Antena 3, El Cor de la Ciutat de TVC, Un paso adelante d'Antena 3, Los Serrano de Telecinco, i ha estat el responsable de la sèrie Mesa para cinco, adaptació de la sèrie americana Party of Five, per a La Sexta. Actualment forma part de l'equip de guionistes que escriu la telenovel.la Yo soy Bea de Telecinco.

Premis[modifica]

  • Accèsit del Premi SGAE de Teatre infantil i juvenil per l'obra El xip experimental (2006).
  • Premi Buero Vallejo de Guadalajara per l'obra Rutas de alto riesgo (2004), traduïda al català com La finestra.
  • Premi Max de les Arts Escèniques en la modalitat Noves Tendèncias Escèniques amb el grup Teatro del Común, per l'obra Terror y Miseria en el Primer Franquismo, de José Sanchis Sinisterra (2004).
  • Accèsit del Premi Ciutat d'Alcoi per l'obra Preludi en dos temps (1995).
  • Finalista del Premi Teatro Breve per l'obra Amanecer en Orán (1994) -estrenada amb el títol A trenc d'alba.

Enllaços externs[modifica]

Pàgina d'Ignasi Garcia i Barba a l'ISBN

Ignasi Garcia a l'IMDB

Catàleg Bibliogràfic i Audiovisual de l'Institut del Teatre de Barcelona

Catàleg Bibliogràfic i Audiovisual de l'Institut del Teatre de Barcelona (2)

Buscador d'autors de la SGAE (escriure Garcia i Barba)