Usuari:Isaias mtnez 10/Vento ferido

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreIsaias mtnez 10/Vento ferido
Fitxa
AutorCarlos Casares
Il·lustradorXulio Maside
PublicacióGalicia
EditorialGalaxia
Dades i xifres
Temaviolencia, fatalismo [1]

Vento ferido, é un libro de narrativa, composto por unha ducia de relatos breves, en galego, do ourensán Carlos Casares Mouriño, acompañados de catro ilustracións de Xulio Maside. Publicado por vez primeira en 1967 pola Editorial Galaxia.

Descripció[modifica]

"El joc de la guerra"
"Com a llops"
"Quan arriben les pluges"
"Monòleg"
"Esperar molt de temps al sol"
"El corral"
"A cegues"
"Tronada"
"El Judes"
"La noia del circ"
"L'altre a l'estiu"
"Apareix per la cantonada"

Degut a compte d'un viatge que té en el conte "Com a llops", l'obra va patir un intent de segrest per la censura, que Francisco Fernández del Riego, previngut, evitar prendre els exemplars de l' editorial i agochándoos. Quan va arribar a la policia dixéronlles que ja venderan tots. Després d'això, es va convertir i distribuir una segona edició, reimprimindo la primera, sense mudarlle la data.[2]

Va ser publicat en anglès amb el títol Ferits Vent (traducció de Rosa Rutherford, 2004)[3] i en castellà, amb el títol Viento herido, per l' editorial Alba (col·lecció "La Locomotora", 1988) i el Punt de Sortida (traducció de Mònica Álvarez, 2010).

Notes[modifica]

  1. Bermúdez, Teresa. «Ramón Piñeiro, Carlos Casares e a “Nova Narrativa”» Revista de Investigación en Educación 6, 2009.
  2. Calvo, T.. Carlos Casares. O conto da vida. 
  3. Vento ferido na BITRAGA.