Usuari:Ketsia23/Furlong

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Plantilla:Anthropic Farm Units #viquiestirada al resum de modificacions

La fita de cinc furlongs (1000 m) a Epsom Downs

A la resta del món, el furlong té un ús molt limitat, amb la notable excepció de les curses de cavalls a la majoria de països de parla anglesa, inclosos el Canadà i els Estats Units. Les distàncies per a curses de cavalls a Austràlia es van convertir en mètriques el 1972, [1] però al Regne Unit, [2] Irlanda, Canadà i els Estats Units, encara es mantenen carreres en milles i furlongs. Les distàncies al llarg dels canals anglesos on naveguen vaixells estrets s'expressen generalment en milles i furlongs.

El sistema de numeració de carrers de la ciutat de Chicago estableix una mesura de 800 unitats a cada milla, d'acord amb el sistema de vuit blocs per milla. Això significa que cada bloc en un barri típic de Chicago (en direcció nord / sud o est / oest, però poques vegades ambdós) té aproximadament un furlong. Les illes de cases de Salt Lake City també tenen un furlong quadrat en la zona del centre. Les illes són menys regulars més lluny del centre, però el sistema de numeració (de 800 unitats cada milla) segueix sent el mateix arreu del comtat de Salt Lake . Els blocs del centre de Logan, Utah i en grans seccions de Phoenix, Arizona, són igualment un furlong quadrat (vuit en una milla, cosa que explica la sèrie de sortides d'autopista: 19th Ave, 27th, 35th, 43rd, 51st, 59th.) . . ). Les illes de Hoddle Grid de Melbourne també tenen un furlong de llargada.

Gran part d'Ontario, al Canadà, es va fer originalment en una xarxa de deu furlongs, amb les principals carreteres distribuïdes al llarg de les línies de xarxa. Ara que les distàncies es mostren a en quilòmetres, aquestes carreteres principals es troben a gairebé dos quilòmetres de distància. Les sortides de les carreteres que travessen Toronto, per exemple, són generalment a intervals de dos quilòmetres. [3] [4]

El furlong és també una unitat base del sistema humorístic FFF . [5]

Conversió a unitats SI[modifica]

La conversió exacta del furlong a unitats SI varia lleugerament entre els països de parla anglesa. Al Canadà [6] i al Regne Unit, [7] que defineixen el furlong en termes de la iarda internacional d'exactament 0,9144 metres, el furlong és de 201,168 m. Austràlia [8] no defineix formalment el furlong, però sí que defineix la cadena i el link en funció de la iarda internacional.

Als Estats Units, que defineix el furlong, cadena, vara, i link en funció del peu dels EUA exactament 1200/3937 metres, [9] un furlong és aproximadament 201,1684 m de longitud. Els Estats Units no defineixen formalment la "iarda". La diferència d'aproximadament dues parts per milió entre el valor dels Estats Units i el valor "internacional" és insignificant per a la majoria de les mesures pràctiques.

Referències[modifica]

  1. «How to measure a racehorse». Museum Victoria. [Consulta: 21 juny 2015].
  2. Example of the use of furlongs in horse racing Arxivat 29 June 2011 a Wayback Machine.
  3. The Importance of Title Searches Arxivat 9 July 2007 a Wayback Machine.
  4. Land Titles vs. Land Registry
  5. Stan Kelly-Bootle, "As Big as a Barn?", ACM Queue, March 2007, pp. 62–64.
  6. Weights and Measures Act, R.S.C., 1985, as amended; Schedule II, Canadian Units of Measurement.
  7. Weights and Measures Act 1985, as amended; Schedule 1, Part VI, Definitions of certain units which may not be used for trade except as supplementary indications.
  8. National Measurement Regulations 1999, Statutory Rules 1999 No. 110 as amended, Schedule 11, Conversion Factors.
  9. NIST Special Publication 811, Guide for the Use of the International System of Units (SI), Appendix B, B.6, U.S. survey foot and mile. National Institute for Standards and Technology, U.S. Department of Commerce, 2008.

[[Categoria:Turf]] [[Categoria:Unitats de longitud]] [[Categoria:Pàgines amb traduccions sense revisar]]