Usuari:Kingjosu3/proves/Lucas Cruz i Senra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Plantilla:Infotaula pilot de carreres

Lucas Cruz i Senra (nascut a Barcelona el 26 de desembre del 1974) és un enginyer informàtic espanyol més conegut com a copilot de curses de raid.

Trajectòria[modifica]

Lucas Cruz va començar a córrer el 1994 al campionat del Ral·li de Catalunya. El 2001 va aconseguir la seva primera victòria al campionat d'Espanya de ral·li, amb el conductor Txus Jaio amb un Ford Focus WRC, formant part de l'equip Team Carlos Sainza Junior. Després d'uns anys de curses en asfalt i terra, va començar a córrer Ral·li raid amb el conductor José Luis Monterde, acabant el Ral·li Dakar del 2001 com un dels primers novicis i aficionats, a mans d'un Nissan Patrol GR.

Novament participà al Ral·li Dakar del 2006 com a copilot de camió per l'equip Volkswagen Motorsport, juntament amb el conductor Josep Pujol.

El 2007 va fitxar per Mitsubishi, on va estar durant dos anys juntament amb Nani Roma com a nou company d'equip. Ells van participar al Ral·li Dakar d'aquell any i del 2009, aconseguint la desena posició com el millor resultat de la clasificació final. A més, van acabar segons al Ral·li Transibèric i a la Baixa Espanya, tant el 2007 com el 2008.

Al maig del 2009, Lucas Cruz va tornar a l'equip Volkswagen, aquesta vegada per compartir la cabina amb el campió del món Carlos Sainz. En la seva primera carrera junts van aconseguir guanyar el Rally dos Soertões i el Silk Way Rally. L'equip format per Sainz i Cruz va completar la seva fita més important en guanyar el Ral·li Dakar l'any 2010[1] , amb el Volkswagen Touareg per davant de dos altres Volkswagen, conduïts per Nasser Al-Attiyah i Mark Miller, respectivament. En el Ral·li Dakar del 2011 van quedar segons, superants aquesta vegada pel seu company d'equip Nasser Al-Attiyah.

A partir del 2012, passa a ser copilot de Nasser Al-Attiyah[2]. En el Ral·li Dakar d'aquell any i del següent abandonaren[3] encara que el 2014 aconseguiren el tercer lloc a mans d'un Mini i aconseguiren guanyar dues etapes.[4]

Participacions al Ral·li Dakar[modifica]

Any Categoria Vehicle Classificació Notes
2007 Cotxe Mitsubishi 13è Copilot de Nani Roma
2009 Mitsubishi 10è Copilot de Nani Roma
2010 Volkswagen Touareg 1r Copilot de Carlos Sainz
Campió del Ral·li Dakar
Vencedor de 2 etapes
2011 Volkswagen Touareg 2n Copilot de Carlos Sainz
Vencedor de 7 etapes
2012 Hummer Abandona Copilot de Nasser Al-Attiyah
Abandona per problemes mecànics
Vencedor de 2 etapes
2013 Buggy Abandona Copilot de Nasser Al-Attiyah
Abandona per problemes del motor
Vencedor de 3 etapes
2014 MINI 3r Copilot de Nasser Al-Attiyah
Vencedor de 2 etapes

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]